Inför KIF Örebro – BP

Inför KIF Örebro – BP

Share

Inför KIF Örebro – BP

Äntligen är det dags för nya utmaningar för BP i OBOS Damallsvenskan! Hösten inleds med bortamatch i Örebro där tabelltian KIF Örebro tar emot. BP Media tar tempen på tränaren Mar ...

Äntligen är det dags för nya utmaningar för BP i OBOS Damallsvenskan! Hösten inleds med bortamatch i Örebro där tabelltian KIF Örebro tar emot. BP Media tar tempen på tränaren Marcelo Fernández.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Vaila Barsley)

BP hann spela femton matcher före det långa EM-uppehållet och har med sina sex poäng ett kärvt tabelläge. För närvarande ser det ut som att hösten kommer att innebära en kamp mellan fyra lag om att undvika degradering. Just nu är BP och AIK på nedflyttningsplats, Umeå på kvalplats och IFK Kalmar på rätt sida strecken. De sistnämnda har dock en match mer spelad och riskerar att hamna sist i tabellen efter helgens matcher.

BPs tränare Marcelo Fernández, är ni taggade inför återstarten?
– Absolut, men vi är alltid taggade så det är egentligen ingen skillnad mer än att det blir kul att komma igång med tävlandet igen.
Vi kunde förstås ha hoppats på fler poäng under våren, men har det varit ungefär som förväntat nivå- och spelmässigt för er och med tanke på motståndet?
– Det tycker jag nog. Nu blickar vi framåt för att kunna påverka det vi kan, och där ingår inte vårens resultat. Det långa uppehållet har gett oss lite mer tid att förbereda oss taktiskt, tekniskt och fysiskt.
De tre unga spelarna Tuva Norell, Saga Swedman och Line Wessman är utlånade till Älvsjö AIK i Elitettan?
– Ja, vi bedömer att det är nyttigt för dem att få speltid i Elitettan. Under de senaste veckorna har två andra spelare från U-truppen tränat med oss, Vera Blom och Engla Söderkvist.
Annars har ni fått in nya målvakten Maddy Talbot. Liksom Maggie Smither som blev skadad tidigt på säsongen är hon från USA. Hur arbetar ni med scoutingen ”over there”?
– Vi letar alltid efter bra fotbollsspelare. När det gäller USA har vi ett agentnätverk och arbetar även kontinuerligt med scouting, till exempel med verktyg som Instat.
Knappt halva säsongen kvar, för en bra höst är det något speciellt i ert spel som blir nyckeln?
– Att vara konsekventa i det vi ska göra i spelets olika skeden. Att våra toppar blir lite längre under matcherna och dipparna färre och kortare. En mognadsprocess helt enkelt. Jag tror på oss. Just nu tränar vi riktigt bra och jag ser att spelarna är redo att ta sig an hösten på bästa sätt!
Slutligen, hur är truppläget just nu?
– Vi har haft en del sjukdomar men nu är alla igång och tränar.
Tack, då skickar vi med ett stort ”Lycka till!” inför söndagen!

I matchtruppen går nya målvakten Maddy Talbot in vid sidan om Lovisa Koss.

Motståndarna
KIF Örebro (där KIF historiskt står för Karlslunds IF) spelade i Damallsvenskan från 2003 till 2017 och är sedan 2019 tillbaka i högsta serien, där man förra året tillhörde det jämna mellanskiktet och slutade åtta. I seriens tredje omgång besegrade man BP med 2-1 på Grimsta och för närvarande ligger man på tionde plats efter en ojämn säsong.

Biljetter till matchen kan förköpas (länk här) , eller köpas på plats. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så får BP ett extra tillskott i kassan.

BPs matchtrupp
1 Maddy Talbot (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Shannon Woeller, 5 Wilma Wärulf, 6 Emilia Bengtsson, 7 Daniella Famili, 8 Alice Ahlberg, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Vaila Barsley, 16 Ella Reidy, 18 Ida Bengtsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 27 Frida Boriero

OBOS Damallsvenskan: Omgång 16
KIF Örebro – BP
Söndag 14 augusti, kl. 15:00
Behrn Arena, Örebro