Inför IK Sirius – BP: Test på bortaplan
Foto: Henke Råssmo

Inför IK Sirius – BP: Test på bortaplan

Share

Inför IK Sirius – BP: Test på bortaplan

Andra träningsmatchen för BPs herrar 2018 blir på bortaplan mot IK Sirius nu på lördag 27 januari, med avspark 15.00 på Lötens IP. För ledarstaben och spelartruppen blir det även e ...

Andra träningsmatchen för BPs herrar 2018 blir på bortaplan mot IK Sirius nu på lördag 27 januari, med avspark 15.00 på Lötens IP. För ledarstaben och spelartruppen blir det även ett test av rutin på bortaplan, samt med en mindre trupp, då Lötens IPs faciliteter inte är de mest utbyggda. 

Försäsong är försäsong och träningsmatch är träningsmatch. Tränarstaben har jobbat med spelargruppen i tre veckor och alla kommer få chansen att visa upp sig, både på träning och i match.

BP öppnade året starkt med seger i lördags mot AFC Eskilstuna med 2-0. Eric Omondi spelade fram till Maikel till 1-0 och satte sedan själv 2-0 innan nästan hela startelvan från första halvlek byttes ut till andra halvlek.

Mot AFC Eskilstuna användes 22 spelare. Mot IK Sirius kommer en trupp på 16 spelare att åka till Uppsala, främst beroende på Lötens IPs faciliteter. Det blir samtidigt ett test av rutiner på bortaplan för det nya herrlaget i BP.

Motståndare
IK Sirius inledde försäsongen på ett resultatmässigt dåligt sätt. 0-4 blev siffrorna hemma mot GIF Sundsvall, trots rapporter om en del pigga nyförvärv för de blåsvarta. Sirius har haft en del problem med skador och sjukdomar under vintern, bland annat skadade sig viktiga mittfältaren Elias Andersson och väntas bli borta en längre tid. Att Andersson skadade sig har bland annat medfört att BP-fostrade Mauricio Albornoz tränar med Sirius och kan vara aktuell för lördagens träningsmatch mot moderklubben BP.

Matchinfo
IK Sirius – BP
Lördag 27 januari 15.00
Lötens IP
Fri entré

Tim Söderström Foto: Henke Råssmo