Inför IFK Nyköping – BP: Taggade för tre poäng i sista bortamatchen
Foto: Örjan Jacobsson

Inför IFK Nyköping – BP: Taggade för tre poäng i sista bortamatchen

Share

Inför IFK Nyköping – BP: Taggade för tre poäng i sista bortamatchen

På lördag åker BP till Nyköping för sista bortamatchen i Division 1 Södra Svealand. Laget har nu en ny chans att säkra seriesegern efter det oavgjorda resultatet senast mot Sätra. ...

På lördag åker BP till Nyköping för sista bortamatchen i Division 1 Södra Svealand. Laget har nu en ny chans att säkra seriesegern efter det oavgjorda resultatet senast mot Sätra. Om avgörandet inte ska dröja till sista omgången krävs med stor sannolikhet seger mot hemmalaget IFK Nyköping.

BP sitter, för att använda tränaren Marcelo Fernández ord, i den ”fina och välförtjänta sitsen” att ha flera chanser att avgöra på egen hand. På lördag kommer den andra i ordningen. Älvsjö ligger fem poäng efter men kan mycket väl ta två segrar i de två återstående matcherna (mot Hässelby och Telge), så det gäller för BP att fortsätta ta poäng. Fernández var egentligen ganska nöjd med spelet mot Sätra:
-Vi spelade bra men saknade den riktiga skärpan i de sista passningarna och i avsluten. Nu gäller det att fler anfall resulterar i mål. Vi går förstås för seger!

Motståndarna
IFK Nyköping bildades 1904 och har idag sektioner för fotboll, handboll och volleyboll. Den mest framgångsrika perioden för damfotbollen var under första halvan av 1990-talet då man mestadels höll till i division två (ungefär motsvarande dagens division ett), och vid tre tillfällen kvalade för uppflyttning. I stället kom dock en period då klubben rasade ett par divisioner. Sedan 2007 har man åter spelat på samma nivå, det vill säga i den tredje högsta serien. Så sent som 2015 vann man Division 1 Södra Svealand, men förlorade i kvalet. Förra säsongen gick i jämförelse riktigt dåligt och slutade med en sjundeplats. Lagledaren Bemir Brkic berättade inför vårsäsongens möte att man sedan 2015 har tappat flera tongivande spelare och nu delvis har fått börja om med en ung trupp. Problemen har fortsatt under året och det är sedan en tid klart att det blir degradering.
I juni vann BP på Grimsta med 3-1, efter mål av Filippa Wallén, Isabell Hammarbäck och Fia Jonsson.

Hammarbäck, BP:s lagkapten har varit i den här situationen förr.
-Jo, jag har varit med och vunnit tre olika serier och vet att det krävs rätt inställning med fokus på rätt saker. Vi kommer väl förberedda, är taggade för att göra en bra match och ta tre poäng! De senaste matcherna har jag spelat som ytter, vilket egentligen inte är min vanliga position, men det har gått bra tycker jag. Jag gillar att ta mig runt på kanten och räknar med pigga ben på lördag!

Matchen i Nyköping är flyttad både i tid och rum. Det som nu gäller är klockan 12.00 på Rosvalla IP:s konstgräs. Välkomna att stötta laget på plats!

BP:s trupp:
Nichole Persson, Sofia Nilsson, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Mathilda Prim, Filippa Wallén, Therese Dahlberg, Fia Grönborg, Eldina Ahmić, Isabell Hammarbäck, Daniella Novaković, Emilie Eriksson, Michaela Larsson, Michelle Rojas Flores, Estibaliz Montes de Oca, Madicken Stigberg

Matchinfo:
IFK Nyköping – BP
Lördag 23 september 12.00
Rosvalla IP, Idrottsvägen, Nyköping