Inför IFK Norrköping – BP: Nu ska serieledningen befästas
Jubel efter seger mot Älvsjö. Foto: Örjan Jacobsson

Inför IFK Norrköping – BP: Nu ska serieledningen befästas

Share

Inför IFK Norrköping – BP: Nu ska serieledningen befästas

Efter en fin seger med återtagen serieledning är det dags för ännu en bortamatch, den här gången något längre bort. Nu gäller det att åter visa fokus mot Norrköping som har gjort s ...

Efter en fin seger med återtagen serieledning är det dags för ännu en bortamatch, den här gången något längre bort. Nu gäller det att åter visa fokus mot Norrköping som har gjort sex mål i de senaste två hemmamatcherna.

Efter en fin kämpainsats vann BP mot Älvsjö med 1-0 i höstpremiären och återtog serieledningen i Division 1 Södra Svealand. På lördag eftermiddag tar IFK Norrköping emot på Östgötaporten. Med fortsatt fint spel och rätt inställning finns chansen till ett litet ryck i tabellen, eftersom konkurrenterna Boo och Tyresö möter varandra samma dag. Vi hoppas på att två matcher och några veckors träning gör att nyförvärven kan få oss att mindre och mindre sakna de spelare som lämnat Grimsta.

Försvarsklippan Lovisa ”Lollo” Norrby gläds förstås åt vinsten mot Älvsjö:
– Det var en skön seger som har gett oss tillbaka självförtroende efter vårens förlust mot Tyresö. Det är tight i toppen, men som vanligt gäller hårt jobb i nittio minuter och att fokusera på vår egna match. Personligen känner jag mig spelsugen och i bra form efter uppehållet. Emma Salomonsson har ju kommit in i backlinjen och jag tror det kan bli riktigt bra när vi fått spela ihop oss lite till. Jag har redan bra samarbete med rutinerade Sofia Nilsson och Filippa Wallén på vänsterkanten.

Lagen möttes på Grimsta i slutet av april, då BP tog sin första trepoängare för säsongen. Det stod länge 0-0, men två mål av Sofia Albertsson och Jessica Thorin gav till slut BP segern.

Motståndarna
2013 kvalade IFK Norrköping om en plats i Elitettan. Som bekant vann BP kvalet, och de senaste åren har inneburit lägre tabellplaceringar. Förra året kom man sexa i Division 1 Mellersta Götaland. Inför vårens match på Grimsta uttryckte tränaren Anders Gahnström vissa förhoppningar om förbättring:
-Vi har en ung trupp och det kommer att bli ett tufft år, men om vi slipper för mycket skador och har lite marginaler med oss, så kan vi nog vara med och slåss i toppen.

Drygt halvvägs in i serien ligger Norrköping på åttonde plats och vi kan konstatera att det blir mycket svårt för dem att blanda sig i toppstriden. Det kommer kanske snarare att handla om att undvika bottenstriden. På sistone har ett par av konkurrenterna från nedre halvan dock besegrats klart på hemmaplan; senast blev det 3-0 mot Hässelby i den första matchen efter sommaruppehållet. Två av målen kom då efter snabba omställningar, så BP får se upp!

Om ni inte har möjlighet att följa matchen på plats i Norrköping kan ni följa Peter Appelquists rapportering på Facebook, i gruppen ”BP Dams supportrar”.

Nästa hemmamatch spelas lördag 12 augusti mot P 18.

BP:s trupp:
Nichole Persson, Rebecka Ayranci-Dahlberg, Emelie Joelsson, Joy Mertzig, Emma Salomonsson, Sofia Nilsson, Lovisa Norrby, Alexsandra Lobanova, Filippa Wallén, Eldina Ahmić, Therese Dahlberg, Isabell Hammarbäck, Michaela Larsson, Madicken Stigberg, Daniella Novaković, Emelie Eriksson, Estibaliz Montes da Oca

Matchinfo:
IFK Norrköping – BP
lördag 5 augusti 15.00
Östgötaporten, Södra Promenaden, Norrköping