Inför IF Elfsborg – BP

Inför IF Elfsborg – BP

Share

Inför IF Elfsborg – BP

Det är dags för Allsvenskan 2018 att avgöras. Serien sista vecka inleds för BPs del i Borås där IF Elfsborg väntar på Borås Arena. Avspark 19.00 måndag 5 november. För BP är det po ...

Det är dags för Allsvenskan 2018 att avgöras. Serien sista vecka inleds för BPs del i Borås där IF Elfsborg väntar på Borås Arena. Avspark 19.00 måndag 5 november. För BP är det poäng som gäller.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

Efter förlusten mot IFK Norrköping i onsdags har BP haft helgen på sig att sätta sig in i de taktiska bitarna som ska ge tre poäng mot IF Elfsborg på bortaplan. Elfsborg har säkrat sitt kontrakt, för BP väntar kamp med Dalkurd FF om kvalplatsen för att via den omvägen nå nytt kontrakt till spel i Allsvenskan 2019.

I BP noterar vi att inga nya skador uppstått, dessutom höll sig varenda spelare ifrån varning mot Norrköping, varför ingen spelare är avstängd i BP-truppen. BPs uttagna trupp hittar du längst ner i artikeln.

Motståndare
IF Elfsborg tog SM-guld så sent som 2012, men har sedan dess pendlat en del i tabellen. I år var laget länge indraget i tabellens nedre skikt, men har via några starka prestationer tagit de poäng som krävs för att ett nytt kontrakt ska signeras. Under sommaren värvades Chinedu Obasi, som tidigare visat allsvensk toppklass i AIK. I truppen finns flera rutinerade spelare såsom hemvändande Samuel Holmén, tillsammans med flera unga spelare som tagit stora kliv via föreningens akademi.

I Elfsborg är Rami Kaib och Daniel Gustafsson avstängda efter att ha samlat ihop tillräckligt med gula kort under säsongen.

Allsvenskan
IF Elfsborg – BP
Måndag 5 november 19.00
Borås Arena

Förköp din biljett via elfsborg.ebiljett.nu

Matchen direktsänds via CMore.se samt via CMores kanaler

BPs trupp

1. Rasmus Emanuelsson
2. Christopher Brandeborn
4. Ludvig Öhman
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Markus Gustafsson
8. Moustafa Zeidan
9. Kristján Flóki Finnbogason
10. Petar Petrovic
11. Tim Söderström
13. Philip Hellquist
15. Johan Falkmar
17. Eric Johana Omondi
19. Mohanad Jeahze
20. Nikola Petric
23. Erik Figueroa
24. Fritiof Björkén
25. Jack Lahne
29. Martin Rauschenberg