Inför Herr: Träningsmatch mot IK Sirius
Tim Söderström är i spel. Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: Träningsmatch mot IK Sirius

Share

Inför Herr: Träningsmatch mot IK Sirius

Fredag eftermiddag bjuder på solsken och förallsvensk fotboll på Grimsta. Vi tar emot IK Sirius hemma på Grimsta med avspark 14:00. Inte på plats? Se matchen här. Läget i BPBP ...

Fredag eftermiddag bjuder på solsken och förallsvensk fotboll på Grimsta. Vi tar emot IK Sirius hemma på Grimsta med avspark 14:00. Inte på plats? Se matchen här.

Läget i BP
BP har hunnit spela en träningsmatch, i lördag spelade vi 1-1 mot Djurgårdens IF i en match där vi fick se flera spelare göra sina första minuter i herrtruppen, både P19-spelare i rotation och tre av nyförvärven. Denna fredag saknas fortsatt Oscar Linnér, Ludvig Fritzson, Alexander Abrahamsson och Oscar Krusnell. Marijan Cosic är med i dagens trupp. Dessutom är senaste tillskottet, Alexander Jensen, med i truppen och har möjlighet att göra sina första minuter i vår tröja. Nicklas Maripuu har lämnat för spel med Vasalunds IF.

Motstånd
IK Sirius har lyckats etablera sig som allsvensk förening och är förbereder sig för sin sjätte raka säsong på högsta nivå. Likt många klubbar har det varit en del omsättning på spelare även i Sirius, bland annat har BP-fostrade Karl Larson valt att avsluta karriären, som den meste spelaren för IK Sirius. På tränarfronten är det som bekant tidigare BP-tränaren Christer Mattiasson som leder arbetet med Henrik Åhnstrand som assisterande. Tidigare Sirius-tränaren Daniel Bäckström tog under vintern över ansvaret för U21-landslaget.

Det här är IK Sirius första träningsmatch för året. Likt BP kommer de även att spela i Svenska Cupens gruppspel. I gruppen ställs de mot Dalkurd FF, Oskarshamns AIK och Mjällby AIF.

Träningsmatch
BP – IK Sirius
27/1 14:00
Grimsta IP

Köp biljett här.

Se matchen via BPTV.