Inför Herr: Östers IF – BP
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: Östers IF – BP

Share

Inför Herr: Östers IF – BP

BP har ett riktigt toppmöte framför sig när Östers IF ställer sig som motståndare på tisdagskvällen i Växjö. Avspark kl. 19:00 på Visma Arena. Efter ett drygt två veckor långt ...

BP har ett riktigt toppmöte framför sig när Östers IF ställer sig som motståndare på tisdagskvällen i Växjö. Avspark kl. 19:00 på Visma Arena.

Efter ett drygt två veckor långt landslagsuppehåll har vi nu tagit oss fram till säsongens avgörande slutfas. Med tisdagens match inräknad är det nu endast sex matcher kvar att spela i seriespelet. BP har åtta raka segrar i Superettan och har till följd av detta sett till att skapa sig ett avstånd på tio poäng ned till Östers IF som innehar kvalplatsen.

Den senaste matchen som BP spelade i serien var mot Jönköpings Södra IF på Stadsparksvallen för över två veckor sedan. Matchen slutade 2-1 till BP sedan Marijan Cosic och Robin Frej gjort varsitt mål.

Under uppehållet valde BP att matcha större delen av truppen i onsdags i den kvartsfinal som spelades i U21-serien och där BP besegrade IFK Göteborg med 3-0.

Det förra mötet mellan lagen var i omgång elva och slutade med en oavgjord (1-1) historia i sommarhettan på Grimsta IP. Nikola Vasic gav då BP ledningen i matchen i den 55:e minuten efter att ha slängt sig fram för att stöta in ett inlägg av Oscar Pettersson. Östers IF utjämnade sedan i matchen i den 70:e minuten genom ett fint placerat avslut av Marc Rochester Sörensen.

I BP är Robin Frej avstängd efter att ha dragit på sig sin tredje varning för säsongen i matchen senast mot Jönköpings Södra IF.

Motståndarna: Östers IF
Det är ingen överdrift när man påstår att det är oerhört viktiga poäng på spel både för BP och Östers IF. Tisdagens motståndare ligger på tredje plats i tabellen och har därmed ett visst grepp om kvalplatsen. I kampen om kvalplatsen skiljer det dock endast två poäng mellan fyra lag, vilket tyder på att det mest troligt kommer att bli en tuff kamp mellan flera lag hela vägen in i slutomgången.

I de senaste fem omgångarna har Östers IF tagit tre vinster och åkt på två förluster. Närmast förlorade man med 2-0 på bortaplan mot serieledande Halmstads BK.

Adam Bergmark Wiberg har gjort klart flest mål i Östers IF. Han står noterad för elva mål hittills, men kommer inte att komma till spel mot BP p.g.a. avstängning. Detta gäller även Isak Magnusson som även han är avstängd.

I Öster återfinns BP-bekantingarna Tatu Varmanen och Ahmed Bonnah.

Östers IF:s senaste startelva (4-4-2):
Nilsson (mv)
Varmanen – Berg – Stenberg – Pavic
Bonnah – Rochester Sörensen – Hauksson – Bergmark Wiberg
Kozica – Jonasson Westermark

Superettan: Omgång 25
Östers IF – BP
Tisdag 4 oktober kl. 19:00
Visma Arena

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
10 mål: Oscar Pettersson
9 mål: Nikola Vasic, Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist, Gustav Sandberg Magnusson
3 mål: Richie Omorowa
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Robin Frej

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
9 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
5 assist: Oscar Krusnell
4 assist: Wilmer Odefalk, Nikola Vasic
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall