Inför Herr: Örgryte IS – BP
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: Örgryte IS – BP

Share

Inför Herr: Örgryte IS – BP

Ett flertal BP-lag är redan i Göteborg för att spela Gothia Cup under veckan. Under tisdagen får de sällskap i staden av herrlaget som möter Örgryte IS på Gamla Ullevi med avspark ...

Ett flertal BP-lag är redan i Göteborg för att spela Gothia Cup under veckan. Under tisdagen får de sällskap i staden av herrlaget som möter Örgryte IS på Gamla Ullevi med avspark kl. 19:00.

BP kommer stärkta i ryggen till tisdagens match efter vinsten i den senaste omgången där man fick det att lossna ordentligt mot Dalkurd FF som man besegrade med 5-0. För BP:s del innebar det resultatet att man höll sin andra nolla för säsongen, samt att man är laget i serien som gjort näst flest mål inför den nu stundande 14:e omgången.

Under den gångna veckan valde BP att flytta upp den 16-årige mittfältaren Lucas Bergvall (född 2006) i seniorlaget. Han gör därmed sin äldre bror Theo Bergvall sällskap, som även han flyttades upp permanent i herrlaget för en dryg månad sedan.

Nicklas Maripuu är avstängd till tisdagens match mot Örgryte IS efter att ha samlat ihop till tre varningar hittills under säsongen. Axel Wallenborg är dock tillgänglig för spel efter att ha kommit tillbaka till BP på lån nu under sommaren ifrån Djurgårdens IF.

Motståndarna: Örgryte IS
Örgryte IS är en av Sveriges mest anrika fotbollsföreningar och kan stoltsera med tolv SM-guld. Laget har totalt gjort 56 säsonger i Allsvenskan, vilket placerar dem på en åttonde plats i Allsvenskans maratontabell. Den senaste säsongen i landets högsta serie var dock för ett antal år sedan och närmare bestämt under 2009.

Årets säsong har man öppnat svagt och man befinner sig för närvarande på en näst sista plats i tabellen med endast Östersunds FK bakom sig. Till detta har man även den senaste veckan tappat sin främste målskytt, Ajdin Zeljkovic, till IFK Värnamo i Allsvenskan.

I Örgryte IS hittar vi numera den gamla BP-bekantingen, Nicklas Bärkroth, som spenderade hösten 2011 samt säsongerna 2014 & 2015 i rödsvart tröja. Till tisdagens match rapporteras han dock vara på skadelistan.

Superettan: Omgång 14
Örgryte IS – BP
Tisdag 19 juli kl. 19:00
Gamla Ullevi

För dig som vill se matchen:

  • Matchbiljett köper du enklast på följande sida: https://oisfotboll.ebiljett.nu
  • Matchen TV-sänds av Discovery+. Teckna ett abonnemang via denna länk så tillfaller en del av summan till BP.
  • För alla med Gothia Cup-kortet gäller fritt inträde på sittplats.

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
7 mål: Oscar Pettersson
5 mål: Nikola Vasic
4 mål: Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: Philip Hellquist, David Zlotnik, Gustav Sandberg Magnusson, Wilmer Odefalk

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
6 assist: Samuel Leach Holm
4 assist: Oscar Pettersson
2 assist: Wilmer Odefalk, Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Oscar Krusnell
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist, Nikola Vasic, Marijan Cosic