Inför Herr: Karlslunds IF – BP

Inför Herr: Karlslunds IF – BP

Share

Inför Herr: Karlslunds IF – BP

Halva säsongen är nu avklarad och BP är med i toppstriden. På söndagen ställs man mot Karlsunds IF på bortaplan. Matchstart kl. 16.00. Text: Philip KämpeFoto: Henke Råssmo B ...

Halva säsongen är nu avklarad och BP är med i toppstriden. På söndagen ställs man mot Karlsunds IF på bortaplan. Matchstart kl. 16.00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

BP började säsongen med att ha många av sina bortamatcher mot de andra Stockholmslagen. Då var det skönt men nu radar långa bussresor upp sig och näst på tur är en utflykt till Örebro för ett möte med Karlslunds IF. Lagen möttes för mindre än en månad sedan, då var BP mycket mer på hugget och vann matchen med 4-0. Målskyttarna var Jesper Arvidsson, Albin Linnér, Oskar Fallenius och Alexander Nilsson.

BP hoppas kunna bygga vidare på sin offensivt starka prestation senast mot IFK Berga. BP tog ledningen tidigt och därefter rullade det på tills att slutsignalen löd med ställningen 5-0. Fyra av målskyttarna; Alexander Fioretos, Simon Helg, Ali Suljic och Philip Haglund gjorde sina första mål den här säsongen så förhoppningsvis har BP nu ett antal spelare som kan bidra till målskyttet. BP:s femte mål den matchen gjordes av Omar Faraj vilket var hans andra mål i år.

BP befinner sig just nu på en 3:e plats i tabellen, 1 poäng efter Sylvia och 4 pinnar efter Vasalund. Sylvia och Vasalund ställs faktiskt mot varandra igen efter att även ha gjort det i förra omgången. Så fint läge för BP att göra avtryck i toppen av tabellen.

Motståndarna: Karlslunds IF FK

Karlslunds IF FK är en förening från Örebro som grundades år 1920. Hemmaplan är Karlslunds Arena som ligger intill det stora fotbollsfältet som många känner till från klassiska Örebrocupen för ungdomar. Karlslund gör nu sin tredje säsong i Ettan Norra efter att avancerat upp säsongen 2017. Förra året slutade man på en 10:e plats. I nuläget ligger man på en 13:e vilket skulle innebära kvalspel för att hålla sig kvar. I senaste omgången tog man dock en trepoängare när man slog Nyköping BIS med 1-0 hemma.

Karlslunds IF FK – IF BP

Söndag 6/9 kl. 16.00

Karlslund Arena

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-karlslunds-if-hfk-if-brommapojkarna-hi29

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
5 mål: Oskar Fallenius
2 mål: Oskar Nordlund
Christer Gustafsson
Jesper Arvidsson
Albin Linnér
Alexander Nilsson
Omar Faraj
1 mål: Philip Haglund
Simon Helg
Alexander Fioretos
Ali Suljic
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson

BP:s spelartrupp till matchen:
1 Jonas Olsson
2 Jakob Glasberg
3 Ali Suljic
5 Axel Wallenborg
6 Gustav Sandberg-Magnusson
7 Simon Helg
9 Omar Faraj
10 Oskar Nordlund
11 Oskar Fallenius
14 Albin Linnér
16 Alexander Fioretos
19 Christer Gustafsson
20 Alexander Lundin
22 Alexander Nilsson
23 Philip Haglund
24 Jesper Ceesay
26 Adam Groundstroem
27 Samuel Svenlén