Inför Herr: Jönköpings Södra IF – BP
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: Jönköpings Södra IF – BP

Share

Inför Herr: Jönköpings Södra IF – BP

I den 24:e omgången av Superettan har nu turen kommit till bortamötet med Jönköpings Södra IF. En match där båda lagen är i behov av poäng i varsin del av tabellen. Avspark kl. 15 ...

I den 24:e omgången av Superettan har nu turen kommit till bortamötet med Jönköpings Södra IF. En match där båda lagen är i behov av poäng i varsin del av tabellen. Avspark kl. 15:00 på Stadsparksvallen.

Det återstår nu enbart sju matcher av seriespelet i Superettan. Inför sluttampen ligger BP för tillfället på en andraplats och innehar därmed en av de två direktplatserna till Allsvenskan. Avståndet ned till tredjeplats är intakt efter den förra omgången, dvs. sju poäng. Samtidigt har marginalen uppåt till Halmstads BK minskat till en poäng efter att HBK förlorat i den förra omgången.

BP:s urstarka resultatmässiga form har nog inte undgått någon vid det här laget. Sju raka vinster har laget mäktat med i seriespelet. Närmast vann BP med 3-0 mot Landskrona BoIS hemma på Grimsta IP efter mål av Gustav Sandberg Magnusson, Oscar Pettersson och Richie Omorowa.

Oscar Pettersson stod för sitt tionde mål för säsongen i den senaste matchen. Till detta kan han även addera åtta assist, vilket gör att han ligger tvåa i Superettans totala poängliga bakom Viktor Granath i Västerås SK som stått för 20 poäng i år.

BP och Jönköpings Södra IF möttes på Grimsta IP i den femte omgången detta år. Gästerna tog då ledningen på hörna i den första halvleken genom Youssouf Amouda Assogba, men där BP därefter kom tillbaka och vände matchen under matchens sista kvart. Nikola Vasic nickade först in en kvittering på hörna och Oscar Petterson avgjorde sedan med en fin halvvolley.

Gustav Sandberg Magnusson är avstängd för BP i denna omgång och kommer inte att finnas med på planen mot Jönköpings Södra IF.

Motståndarna: Jönköpings Södra IF
Inför denna omgång hittar vi Jönköpings Södra IF på en elfte plats i tabellen med 27 tagna poäng på 23 matcher. Laget har två poäng ned till kvalplats och är därför verkligen i behov av poäng för att åtminstone säkra fortsatt spel i Superettan även nästa år.

Laget har fått upp ångan i de senaste matcherna och har där tagit två raka segrar mot Utsikten (1-0) och Östers IF (2-1). I den senaste omgången mot Utsikten vann man efter ett sent avgörande mål i den 82:a minuten av Daniel Ljung.

Robin Book är den spelare i Jönköpings Södra IF som varit involverad i flest av deras mål framåt under säsongen. Hittills har han hunnit med att göra fem mål och sex assist.

I motståndarlaget finns det två spelare med tidigare BP-koppling. Det handlar om Kevin Rodeblad Lowe som spenderade sina ungdomsår i BP, samt Marko Nikolic som tillhörde föreningen under säsongerna 2018-2019.

Jönköpings Södra IF:s senaste startelva (3-5-2):
Nilsson (mv)
Dahlström – Ben Lamin – Eriksson
Fazal – Ljung – Fendrich – Nikolic – Moenza
Hamidovic – Book

Superettan: Omgång 24
Jönköpings Södra IF – BP
Lördag 17 september kl. 15:00
Stadsparksvallen

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
10 mål: Oscar Pettersson
9 mål: Nikola Vasic
8 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist, Gustav Sandberg Magnusson
3 mål: Richie Omorowa
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
8 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
5 assist: Oscar Krusnell
4 assist: Wilmer Odefalk, Nikola Vasic
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall