Inför Herr: IK Brage – BP

Inför Herr: IK Brage – BP

Share

Inför Herr: IK Brage – BP

På lördagen avslutar BP gruppspelet i Svenska Cupen. En bortamatch i Dalarna väntar mot kommande seriekonkurrenten IK Brage. BP har tyvärr inte möjligheten att ta sig vidare i ...

På lördagen avslutar BP gruppspelet i Svenska Cupen. En bortamatch i Dalarna väntar mot kommande seriekonkurrenten IK Brage.

BP har tyvärr inte möjligheten att ta sig vidare i Svenska Cupen och istället får matchen mot IK Brage ses som en kvalitativ träningsmatch inför Superettan.

Förra helgen blev det en 0-3-förlust mot allsvenska Djurgårdens IF efter tre baklängesmål i den första halvleken. Annars stod BP upp bra och matchen var möjligtvis jämnare än vad resultatet visade.

– Resultatet är sällan missvisande, men jag tycker vi gör väldigt många bra saker men utnyttjar inte våra målchanser eller när vi har möjlighet att skapa chanser. Vi borde ha spelat in bollen mer bakom istället för att fastna i possessionspelet. Vårt presspel var bra och de hade svårt att skapa chanser mot oss i det öppna spelet. Sedan mötte vi ett av Sveriges bästa lag och det var en bra lärdom, säger Andreas Engelmark, assisterande tränare i herrlaget om matchen mot Djurgården.

BP ställs mot ett IK Brage som behöver vinna samtidigt som Djurgården förlorar för att ha en chans att vinna gruppen. Brage vann sin förra match mot Halmstads BK med 1-0 på bortaplan.

– Dels vill vi vinna matchen, vi möter ett bra lag och det är bra för oss att möta så många bra lag som möjligt. Sedan vill vi utveckla vårt spela och vi vill skapa fler målchanser än senast, vårt bollinnehav ska ha ett syfte att komma till målchanser. Vi vill fortsätta med vårt höga presspel för att kunna vinna bollen högt för att därefter komma till målchans, säger Engelmark om målsättningarna med matchen mot IK Brage.

Läget i BP:s trupp är samma som inför Djurgården men att Ludwig Malachowski Thorell och Fredrik Nissen är tillbaka från landslagsuppdrag.

– Några spelare åkte på coivd i början av försäsongen så vi hamnade lite efter i processen där. Men sakta men säkert börjar vi ta oss dit vi vill vara. Och det blir intressant nu mot Brage att se vart vi står, säger Engelmark om försäsongen.

Motståndarna: IK Brage
IK Brage från Borlänge spelade förra säsongen i Superettan och slutade på en 10:e plats. Sveriges näst högsta serie är där IK Brage har hållit hus mestadels och klubben ligger tvåa i maratontabellen för Superettan (och dess föregångare). Föreningen grundades år 1925. Tränare för laget är Klebér Saarenpää. I truppen finns tre spelare med bakgrund i BP; Jacob Stensson, Seth Kanteh Hellberg och Christopher Redenstrand.

Svenska Cupen: Gruppspel
IK Brage – BP
Lördag 5:e mars
Kl. 13:00
Domnarvsvallen
Se matchen live på Cmore. Länk här.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf