Inför Herr: IK Brage – BP

Inför Herr: IK Brage – BP

Share

Inför Herr: IK Brage – BP

BP jagar nya poäng när en klurig bortamatch stundar för herrlaget mot IK Brage. Kl. 15:00 på söndagen är det avspark uppe i Borlänge. Ett sent kvitteringsmål av Rodin Deprem i ...

BP jagar nya poäng när en klurig bortamatch stundar för herrlaget mot IK Brage. Kl. 15:00 på söndagen är det avspark uppe i Borlänge.

Ett sent kvitteringsmål av Rodin Deprem i den senaste omgången av Superettan räddade en poäng för BP. Trots ett 0-2-underläge hemma mot Skövde AIK kom alltså BP ikapp till 2-2. Christer Mattiasson var till slut nöjd med poängen:

– Jag är nöjd med en poäng efter underläge 0-2. Som helhet är jag rätt så nöjd med matchen. Vi har tillräckligt mycket avslut i matchen för att kunna göra fler mål. Det vi dock behöver bli bättre på är att räkna in lite bättre i defensiven. Det är något vi tränat extra på under veckan, säger Christer Mattiasson.

Nu ställs BP mot IK Brage, ett lag som man redan spelat mot i år. Det var i Svenska Cupen som BP gästade Brage. Då blev det seger 2-1 för BP trots att Alexander Almqvist blev utvisad i den första halvleken. Således vet förhoppningvis BP vad som krävs för ett positivt resultat.

– Jag förväntar mig att Brage spelar som de gjort de övriga omgångarna. Det handlar om att få håll på dem på olika sätt och att ha tålamod så får vi förhoppningsvis med oss ett bra resultat, säger Christer.

BP har i de tre inledande omgångarna varit starka mot slutet av matcherna. Något som kommer ifrån BP:s spelsätt menar Christer Mattiasson:

– Vårt bollinnehav innebär att vi sakta men säkert har tröttat ut motståndarna. Vi spelar på samma sätt från minut 1 till 90. Sedan handlar det om att omsätta bollinnehav till mål, berättar Christer.

Motståndarna: IK Brage
IK Brage från Borlänge spelade förra säsongen i Superettan och slutade på en 10:e plats. Sveriges näst högsta serie är där IK Brage har hållit hus mestadels och klubben ligger tvåa i maratontabellen för Superettan (och dess föregångare). Föreningen grundades år 1925. Tränare för laget är Klebér Saarenpää. I truppen finns tre spelare med bakgrund i BP; Jacob Stensson, Seth Kanteh Hellberg och Christopher Redenstrand. Laget har inlett årets säsong positivt och har vunnit två av sina tre inledande matcher.

Superettan: Omgång 4
IK Brage – BP
Söndag 24:e april
Kl. 15:00
Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen
Köp biljett här.
Se matchen live på Discovery+. Teckna abonnemang via denna länk så får BP en kickback.

BP intern skytteliga Superettan 2022:
2 mål: Oscar Pettersson.
1 mål: Philip Hellquist, Nikola Vasic, David Zlotnik, Rodin Deprem.

BP intern assistliga Superettan 2022:
2 assist: Wilmer Odefalk.
1 assist: Oscar Pettersson, Gustav Sandberg-Magnusson, Samuel Leach Holm, Monir Jelassi.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo