Inför herr: IFK Luleå – BP

Inför herr: IFK Luleå – BP

Share

Inför herr: IFK Luleå – BP

Det blev en drömdebut för Oskar Nordlund senast med två mål när BP tog andra raka segern i serien. Nu beger han och BP sig långt norrut för ett bortamöte med IFK Luleå och följer ...

Det blev en drömdebut för Oskar Nordlund senast med två mål när BP tog andra raka segern i serien. Nu beger han och BP sig långt norrut för ett bortamöte med IFK Luleå och följer med på resan gör Philip Haglund som nu är redo för sin comeback i BP. En BP-trupp som såg något tunn ut innan hösten, börjar helt plötsligt nu se extremt stark ut på pappret när man fortsätter jakten på Superettan.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

En del hajp skapades kring BP:s värvning av Oskar Nordlund när han blev klar från Stöde IF där han hade ett fantastiskt målfacit. Därför fanns det även en del press på Nordlund att leverera mål direkt. Nordlund svarade med sitt norrländska lugn klev in på banan och placerade in två mål i debuten och gav segern till BP. 2-1 blev segersiffrorna mot Nyköping BIS och BP kunde avancera upp en plats i ställningen till en tredjeplats, en poäng bakom Sylvia och fyra efter Vasalund. BP har även en ypperlig möjlighet de kommande matcherna att göra avtryck i toppen av tabellen då Vasalund och Sylvia ska möta varandra två gånger under de kommande tre omgångarna. BP måste dock ha fullt fokus på sitt eget motstånd och på lördag är det IFK Luleå som står på andra sidan planen. Kl. 13.00 sparkar matchen igång på Nyabvallen uppe i Luleå.

Det är ett starkt BP-lag som gör resan upp och glädjande nog är Philip Haglund redo för comeback i sin moderklubb. Haglund som senast var i BP 2009 gjorde då 7 mål på 28 matcher i Allsvenskan innan han lämnade för holländska SC Heerenveen. Åker med gör även Christer Gustafsson som lämnade planen skadad senast mot Nyköping men som nu har repat sig.

Motståndarna: IFK Luleå

IFK Luleå som nästa månad firar 120-årsjubileum grundades år 1900 och är stadens äldsta fotbollsklubb. Föreningen har varit i allsvenskan en gång vilket var säsongen 1971. Hemmamatchernas spelas på Nyabvallen, tidigare Skogsvallen. Klubben är nykomlingar i Ettan Norra efter ha spenderat två säsonger i Division 2 Norrland. Klubben ligger på en 8:e plats och är enda laget i serien som inte kryssat, sex segrar och sju förluster är resultatskörden. I förra omgången blev det torsk mot Täby FK med 3-0. Lagets bästa målskytt är Yassine Assam som gjort fem mål.

IFK Luleå – IF BP

Lördag 29/8 kl. 13.00

Nyabvallen

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-ifk-lulea-if-brommapojkarna-b5rcuq

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
5 mål: Oskar Fallenius
2 mål: Oskar Nordlund
Christer Gustafsson
Jesper Arvidsson
Albin Linnér
Alexander Nilsson
1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik
Omar Faraj
Daniel Svensson

BP:s spelartrupp till matchen:
1 Jonas Olsson
2 Jakob Glasberg
3 Ali Suljic
5 Axel Wallenborg
6 Gustav Sandberg-Magnusson
7 Simon Helg
9 Omar Faraj
10 Oskar Nordlund
11 Oskar Fallenius
14 Albin Linnér
16 Alexander Fioretos
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Alexander Lundin
22 Alexander Nilsson
23 Philip Haglund
24 Jesper Ceesay
27 Samuel Svenlén