Inför Herr: IFK Luleå – BP

Inför Herr: IFK Luleå – BP

Share

Inför Herr: IFK Luleå – BP

Ny helg, ny match för herrarna som denna gång beger sig upp till Luleå. Nyabvallen är spelplatsen kl. 16:00 på söndag när IFK Luleå står för motståndet. Text: Philip KämpeFoto: ...

Ny helg, ny match för herrarna som denna gång beger sig upp till Luleå. Nyabvallen är spelplatsen kl. 16:00 på söndag när IFK Luleå står för motståndet.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

BP har fått igång maskineriet igen med två raka segrar mot IF Karlstad och Assyriska FF. Senast mot Assyriska blev det en 2-0-seger efter att Rodin Deprem gjort bägge utav BP:s mål i matchen.

BP gästar som sagt IFK Luleå, vilket inte blir en enkel nöt att knäcka. Förra året blev det bara en poäng och 0-0 på bortaplan. När lagen möttes tidigare i år lyckades BP lösa tre poäng när man slog Luleå med 4-0 på Hammarby IP. Målen i den matchen gjordes då av Monir Jelassi, Marijan Cosic, Samuel Leach Holm och Gustav Sandberg-Magnusson.

Status på truppen är att Martin Falkeborn fortsatt är skadad men tyvärr är nu också Alexander Seger otillgänglig på grund av skada. Lyckligtvis har BP inga spelare avstängda men ett antal spelare riskerar avstängning om de skulle plocka ett gult kort. Detta gäller Rodin Deprem, Oscar Krusnell, Amadeus Sögaard, Jardell Kanga, David Zlotnik och Samuel Leach Holm.

Motståndarna: IFK Luleå
IFK Luleå grundades år 1900 och är stadens äldsta fotbollsklubb. Föreningen har varit i allsvenskan en gång vilket var säsongen 1971. Hemmamatchernas spelas på Nyabvallen, tidigare Skogsvallen. Klubben var förra säsongen nykomlingar i Ettan Norra och slutade då på en 10:e plats. I årets tabell är man för tillfället placerade på en 12:e plats, två poäng över nedflyttningsstrecket. I förra omgången vann man med 3-1 borta mot Örebro Syrianska IF. Tränare för laget är Daniel Engberg och Andreas Johansson.

Ettan Norra: Omgång 25
IFK Luleå – BP
17:e oktober
Kl. 16:00
Nyabvallen
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
15 mål: Marijan Cosic
9 mål: Omar Faraj
6 mål: Gustav Sandberg-Magnusson, Monir Jelassi
5 mål: Rodin Deprem
3 mål: Jardell Kanga, Samuel Leach Holm
2 mål: Simon Helg, Ali Suljic, Oscar Krusnell
1 mål: Martin Falkeborn, Philip Hellquist

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
9 assist: Marijan Cosic
8 assist: Oscar Krusnell, Samuel Leach Holm
4 assist: Monir Jelassi
3 assist: Jardell Kanga
2 assist: Christer Gustafsson, Simon Helg, Alexander Seger, Jesper Ceesay, David Zlotnik
1 assist: Martin Falkeborn, Amadeus Sögaard, Gustav Sandberg-Magnusson

Denna införtext presenteras av trademax.se