Inför herr: IFK Haninge – BP

Inför herr: IFK Haninge – BP

Share

Inför herr: IFK Haninge – BP

I måndags var glädjen enorm när BP säkrade tre poäng sent mot Vasalund. Glädjen förblir kortvarig för nu är det fullt fokus på nästa match för BP:s herrlag. Kl. 19.00 på fredagen ...

I måndags var glädjen enorm när BP säkrade tre poäng sent mot Vasalund. Glädjen förblir kortvarig för nu är det fullt fokus på nästa match för BP:s herrlag. Kl. 19.00 på fredagen ställs man mot IFK Haninge på Torvalla IP.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Det var en tuff och fysisk drabbning för BP emot Vasalund i måndags. Till slut var det BP som gick segrande ur efter att Christer Gustafsson avgjort matchen i den 93:e minuten. Nu gäller det för herrarna att snabbt ladda om batterierna för kl. 19.00 på fredagen smäller det igen när man ställs mot svårslagna IFK Haninge på Torvalla IP.

BP som tack vare trepoängaren mot Vasalund har nu avancerat upp till en andraplats i tabellen. BP ligger nu endast två poäng bakom serieledaren IF Sylvia. BP och Sylvia är de enda två lagen som fortfarande inte har förlorat en match i årets upplaga av Ettan norra. Seriesegraren går direkt upp till Superettan medan det laget som slutar tvåa måste ta sig igenom ett kvalspel.

Motståndarna: IFK Haninge

IFK Haninge är en ung förening som bildades 2004 och ligger söder om Stockholm. Klubben har en del kopplingar till BP; IFK Haninge var klubben Joel Asoro tillhörde innan han kom till BP för att därefter resa ut i Europa. I truppen just nu finns BP-utlånade Ahmed Bonnah och förre detta BP-spelaren Victor Fors. Klubben är nykomlingar i Ettan norra och har inlett säsongen utmärkt. Man har endast förlorat en match och befinner sig just nu på en fin sjätteplats i tabellen. Tränare för laget är Tino Katsoulakis.

Ettan norra: omgång 7

IFK Haninge – IF BP

Fredag 10/7 kl. 19.00

Torvalla IP (ingen publik)

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-ifk-haninge-if-brommapojkarna-22menm

BP intern skytteliga:

3 mål: Oskar Fallenius

2 mål: Christer Gustafsson

1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik, Omar Faraj, Alexander Nilsson, Daniel Svensson, Jesper Arvidsson