Inför Herr: IFK Haninge – BP
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: IFK Haninge – BP

Share

Inför Herr: IFK Haninge – BP

Under onsdagen ger sig BP in i den andra omgången av Svenska Cupen när man ställs emot IFK Haninge från Ettan Norra. Det vinnande laget är klart för spel i gruppspelet i början av ...

Under onsdagen ger sig BP in i den andra omgången av Svenska Cupen när man ställs emot IFK Haninge från Ettan Norra. Det vinnande laget är klart för spel i gruppspelet i början av nästa år. Matchen startar kl. 19:00 på Torvalla IP.

Svenska Cupen är framme vid den andra omgången, vilket innebär att lagen från Allsvenskan och Superettan gör entré i cupspelet. Efter en tidigare lottning stod det sedan klart att BP skulle få möta seriekollegan från ifjol, IFK Haninge.

BP har nu kommit upp i nio raka matcher utan förlust i Superettan, varav de fem senaste matcherna har slutat med seger. I den senaste omgången vann man mot serieledarna Halmstads BK med 2-1 efter mål av Marijan Cosic och Nikola Vasic.

Under förra säsongen möttes BP och IFK Haninge i seriespelet i Ettan Norra. BP vann då hemmamatchen på Grimsta IP med 4-1 efter mål av Omar Faraj x 2, Marijan Cosic och Ali Suljic. Bortamötet slutade 2-1 till BP med Gustav Sandberg Magnusson och Marijan Cosic som målskyttar.

Motståndarna: IFK Haninge
Efter att IFK Haninge placerat sig på en imponerande fjärdeplats som nykomlingar i Ettan Norra under säsongen 2020, så var förra årets niondeplats inte fullt ut lika bra. I år har man hittills haft en ännu tyngre säsong där man i dagsläget befinner sig på en 13:e plats, vilket innebär negativ kvalplats.

Laget har fem raka matcher utan vinst i serien, varav fyra förluster. Senast åkte man på en förlust med 4-1 mot Sollentuna FK efter att ha släppt in två mål i vardera halvlek.

I IFK Haninge hittar vi ett antal spelare som tidigare har representerat BP i yngre år, nämligen Isak Hellgren Villegas, Sitapha Ndure, Suleyman Jobarteh och Mauricio Albornoz.

Svenska Cupen: Omgång 2
IFK Haninge – BP
Onsdag 31 augusti kl. 19:00
Torvalla IP

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
9 mål: Nikola Vasic
8 mål: Oscar Pettersson, Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist
4 mål: Gustav Sandberg Magnusson
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Richie Omorowa

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
7 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
4 assist: Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Nikola Vasic, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall