Inför Herr: IF Karlstad – BP

Inför Herr: IF Karlstad – BP

Share

Inför Herr: IF Karlstad – BP

På 20 matcher i år har BP endast förlorat mot tre lag, nu ställs man mot ett av dessa lag i IF Karlstad. Ett därmed revanschsuget BP gör resan till Värmland för den tuffa bortamat ...

På 20 matcher i år har BP endast förlorat mot tre lag, nu ställs man mot ett av dessa lag i IF Karlstad. Ett därmed revanschsuget BP gör resan till Värmland för den tuffa bortamatchen som startar kl. 16.00 på lördag.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Förra helgen mot Sollentuna FK stod BP för en stark insats. Redan i den första halvleken fick man Ali Slujic utvisad men BP slet till sig en mycket välförtjänt poäng då matchen slutade 1-1. Med tanke på chanserna man skapade kunde det faktiskt ha blivit en seger men bollen ville inte in i för BP:s del. Snöpligt nog tappade man även en placering i Ettan Norra trots den fina insats. IFK Haninge vann sin match och tog därmed över den så åtråvärda andraplatsen.

BP:s mål mot Sollentuna gjordes av Oskar Fallenius som därmed är tillbaka i målprotokollet. 6 mål har det totalt blivit för Fallenius vilket gör honom till BP:s bästa målskytt denna säsong.

Senast BP och Karlstad möttes var precis efter sommaruppehållet. Då vann Karlstad med 0-1 efter ett sent avgörande. Det är hittills BP:s enda förlust hemma på Grimsta i år.

Motståndarna: IF Karlstad
Namnet IF Karlstad Fotboll är nytt för denna säsong. Klubben är en sammanslagning av Carlstad United och Karlstad BK. Förra säsongen i Ettan Norra slutade Carlstad United på en 4:e plats och Karlstad BK på en 5:e plats. Klubbarna slogs ihop med målet att ta elitfotboll till Karlstad. Man ligger dock i år på en 11:e plats i tabellen med endast 3 poängs marginal ned till nedflyttningsstrecket.

IF Karlstad – BP
Lördag 3/10, kl. 16.00
Tingvalla IP

Se matchen live på Sportexpressen Play. Klicka här

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
6 mål: Oskar Fallenius
3 mål: Oskar Nordlund
Albin Linnér
Alexander Nilsson
Simon Helg
Jesper Arvidsson
Omar Faraj
2 mål: Christer Gustafsson
Philip Haglund
Ali Suljic
1 mål: Alexander Fioretos
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson