Inför Herr: Gefle IF – BP

Inför Herr: Gefle IF – BP

Share

Inför Herr: Gefle IF – BP

En tuff bortamatch stundar för herrarna mot Gefle IF när man jagar åttonde raka segern. Matchstart på lördag är kl. 16:00 på Gavlevallen. Text: Philip KämpeFoto: Henke Råssmo ...

En tuff bortamatch stundar för herrarna mot Gefle IF när man jagar åttonde raka segern. Matchstart på lördag är kl. 16:00 på Gavlevallen.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

BP är i ruskigt fin form när serien nu närmar sig sitt sommaruppehåll. BP har två matcher kvar innan halva serien då är spelad. Först spelar man mot Gefle IF på lördag innan man helgen efter avslutar vårsäsongen mot IFK Luleå på Hammarby IP.

BP har fortsatt inte förlorat i år i Ettan Norra, en svit som vi såklart hoppas håller i sig. Men Gefle IF blir en svår nöt att knäcka. Ett lag som har hackat lite men var topptippade innan säsongen.

BP fortsätter vara stabila bakåt och höll en ny nolla förra helgen mot Assyriska FF. BP och Jonas Olsson har nu inte släppt in ett mål på tre raka matcher. Offensivt är Marijan Cosic och Omar Faraj fortfarande stekheta och står på tio, respektive nio mål denna säsong. Det var dessutom denna duo som gjorde varsitt mål i 2-0-segern mot Assyriska FF senast.

I Ettan Norra fortsätter toppkonkurrenten Sandvikens IF att rada upp segrar och ser därmed till att konstant flåsa BP i nacken. Tack vare att BP också är mitt uppe i en egen segersvit är avståndet alltjämnt fyra poäng mellan lagen.

Motståndarna: Gefle IF FF
Gefle IF är en klassisk idrottsförening vars fotbollssektion startades redan 1896. Klubben har deltagit i Europa League-kvalet ett antal gånger tack vare fina placeringar i FairPlay-ligan. Mellan 2005 och 2016 hade man en stabil sejour i Allsvenskan. Förra säsongen hamnade man på en 7:e plats i Ettan Norra. Denna säsong inledde laget trögt men har på senare tid repat sig och klättrat i tabellen till en 9:e plats. I senaste matchen blev det däremot en 1-0-förlust mot Örebro Syrianska. Tränare för laget är Mikael Bengtsson.

Ettan Norra: Omgång 14
Gefle IF – BP
3:e juli
Kl. 16:00
Gavlevallen
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
10 mål: Marijan Cosic
9 mål: Omar Faraj
4 mål: Monir Jelassi
3 mål: Gustav Sandberg-Magnusson
2 mål: Jardell Kanga, Simon Helg
1 mål: Ali Suljic, Samuel Leach Holm, Oscar Krusnell

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
6 assist: Oscar Krusnell, Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
2 assist: Monir Jelassi, Jardell Kanga, Christer Gustafsson
1 assist: David Zlotnik, Simon Helg, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Amadeus Sögaard