Inför Herr: Dalkurd – BP

Inför Herr: Dalkurd – BP

Share

Inför Herr: Dalkurd – BP

Det vankas toppmöte i Ettan Norra på lördagen när BP gästar Dalkurd på Studenternas i Uppsala. Matchstart kl. 13:00. Text: Philip KämpeFoto: Henke Råssmo Det är ett tredjepl ...

Det vankas toppmöte i Ettan Norra på lördagen när BP gästar Dalkurd på Studenternas i Uppsala. Matchstart kl. 13:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

Det är ett tredjeplacerat BP med elva poäng som gästar tvåan Dalkurd som inkasserat två poäng fler på fem omgångar. Motståndarna Dalkurd är i bra form och har fyra raka segrar medan BP äntligen fick målskyttet att lossna senast när man slog IFK Haninge med 4-1.

– Det är en viktig match, bortamatch mot ett starkt Dalkurd så den är viktig. Men vi kommer göra samma jobb som vi gör i varje match, säger BP:s vänsterback Oscar Krusnell.

Oscar har varit ett vasst offensivt vapen i säsongsinledningen där han noterats för tre assistpoäng på sina fyra matcher, flest i BP. Vidare förklarar han vad han tror kommer behövas för tre poäng på lördag:

– Att utnyttja mycket kontringar, vi tror att de kommer vilja hålla bollen lite mer än lagen vi mött tidigare, men vi kommer köra på, fortsätta pressa dem hårt och försöka gå på kontringar samtidigt som vi också såklart vill ha ett eget spel och bygga våra anfall, säger Oscar.

Motståndarna: Dalkurd FF
Dalkurd grundades 2004 i Borlänge som ett socialt projekt för att hjälpa ungdomar i vardagen. Därefter med raketfart tog man sig upp genom seriesystemet där klubben direkt vann Division 6, 5, 4, 3 och 2. År 2018 spelade man sin hittills ända säsong i Allsvenskan. Samma år valde klubben att flytta från Dalarna till Uppsala och nu spelar man sina hemmamatcher på Studenternas IP. Man blev inför denna säsong nedflyttade till Ettan efter en kvalförlust mot Landskorna Dalkurd ligger efter fem omgångar på en andraplats med fyra segrar och ett kryss. Senast besegrades Örebro Syrianska med 0-1 på bortaplan. Tränare för laget är Mesut Meral.

Ettan Norra: Omgång 6
Dalkurd – BP
8:e maj
Kl. 13:00
Studenternas (ingen publik)
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
4 mål: Marijan Cosic
2 mål: Omar Faraj
1 mål: Gustav Sandberg-Magnusson, Ali Suljic

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
3 assist: Oscar Krusnell
2 assist: Samuel Leach Holm
1 assist: Marijan Cosic, David Zlotnik