Inför Herr: BP – Sollentuna FK

Inför Herr: BP – Sollentuna FK

Share

Inför Herr: BP – Sollentuna FK

På lördag har BP chansen att säkra en plats i Superettan nästa år. Seger mot Sollentuna garanterar serieavancemanget. Avspark kl. 13:00 hemma på Grimsta. Kom och stötta laget! ...

På lördag har BP chansen att säkra en plats i Superettan nästa år. Seger mot Sollentuna garanterar serieavancemanget. Avspark kl. 13:00 hemma på Grimsta. Kom och stötta laget!

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

I helgen har BP skaffat sig ett gyllene läge att säkra seriesegern i Ettan Norra 2021. Detta då BP förra helgen tog en fin 0-2-seger uppe i ett kallt Luleå samtidigt som BP:s närmsta konkurrenter tappade poäng. Det som gäller inför lördag är att om BP vinner, då är avancemanget spikat. BP har även möjligheten att bli klara i kostym under helgen även om man själva inte lyckas vinna, dock är den chansen minimal då alla BP:s konkurrenter skulle behöva missa full pott i sina matcher.

Det är heller ingen enkel match för BP som väntar på lördag. Sollentuna FK är ett lag som satt käppar i hjulet för BP i Ettan. På tre möten har alla matcher slutat oavgjort där vårens möte på Sollentunavallen blev en mållös tillställning.

BP:s främste målskytt och poänggörare i år är Marijan Cosic som stått för 15 mål och 11 assist. Han ser fram emot möjligheten att kunna säkra serien på hemmaplan:
– Det ska bli kul att få möjligheten med att kröna en fin och lång säsong med förhoppningsvis en seger. Vi ser fram emot matchen och det ska bli väldigt kul att ha den möjligheten och förhoppningsvis ska vi ta den också, säger Marijan.

Marijan som anlände till BP inför i år ifrån IFK Haninge är nöjd med sin debutsäsong på Grimsta:
– Den har varit bra och jag hoppas fansen är nöjda med vad de har sett men vi siktar framåt och det ska bli ännu bättre, lovar ”Marre”.

Motståndarna: Sollentuna FK
Sollentuna FK skapades 2013 när Sollentuna United FK och Sollentuna Fotboll IF slogs ihop. Klubbens herrlag har spelat i Ettan Norra sedan 2017 och förra året slutade de på en tredjeplats, coachat av Christer Mattiasson. Ny tränare för laget 2021 är Douglas Jakobsen. Sollentuna ligger med fem omgångar kvar på en sjätteplats. Senast kommer man från en 1-0-seger hemma mot IF Sylvia.

Så säkrar BP seriesegern i Ettan Norra denna helg:
1) BP vinner mot Sollentuna FK.
2) BP kryssar mot Sollentuna FK, Sandvikens IF tappar poäng mot Täby FK och Dalkurd tappar poäng mot Assyriska FF.
3) BP förlorar mot Sollentuna FK, Sandvikens IF förlorar mot Täby FK, Dalkurd förlorar mot Assyriska FF och IF Karlstad tappar poäng mot Piteå IF.

Ettan Norra: Omgång 26
BP – Sollentuna FK
23:e oktober
Kl. 13:00
Grimsta IP
Köp biljet till matchen här.
Alla BP-ungdomar kan anmäla sig gratis till matchen. Info om anmälan har skickats ut via mail.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
15 mål: Marijan Cosic
9 mål: Omar Faraj
7 mål: Monir Jelassi
6 mål: Gustav Sandberg-Magnusson
5 mål: Rodin Deprem
4 mål: Samuel Leach Holm
3 mål: Jardell Kanga
2 mål: Simon Helg, Ali Suljic, Oscar Krusnell
1 mål: Martin Falkeborn, Philip Hellquist

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
11 assist: Marijan Cosic
8 assist: Oscar Krusnell, Samuel Leach Holm
4 assist: Monir Jelassi
3 assist: Jardell Kanga
2 assist: Christer Gustafsson, Simon Helg, Alexander Seger, Jesper Ceesay, David Zlotnik
1 assist: Martin Falkeborn, Amadeus Sögaard, Gustav Sandberg-Magnusson