Inför Herr: BP – Östersunds FK

Inför Herr: BP – Östersunds FK

Share

Inför Herr: BP – Östersunds FK

På torsdagen tar herrarna emot Östersunds FK hemma på Grimsta i Superettan. Avspark är kl. 19:00 i en match där BP:s lagkapten Gustav Sandberg Magnusson kan nå en imponerande mils ...

På torsdagen tar herrarna emot Östersunds FK hemma på Grimsta i Superettan. Avspark är kl. 19:00 i en match där BP:s lagkapten Gustav Sandberg Magnusson kan nå en imponerande milstolpe.

Den 18 juli 2009 gjorde Gustav Sandberg Magnusson sin A-lagsdebut för BP i en tävlingsmatch. Därefter har det totalt blivit 77 allsvenska matcher, 108 matcher i Superettan, 70 matcher i Ettan Norra, 4 kvalmatcher, 34 framträdanden i Svenska Cupen och 6 matcher i Europa League-kvalet vilket sammanlagt blir 299 tävlingsmatcher i BP för GSM. Spelar ”Gurra” på torsdag mot Östersund blir det därmed hans 300:e tävlingsmatch för klubben.

För BP:s del återvänder man till Grimsta efter att i den förra omgången tagit sin första poäng på bortaplan när man spelade 3-3 mot Landskorna BoIS. Hemma på Grimsta har det poängmässigt sett bättre ut och man har plockat 10 av 12 poäng. För motståndet på torsdag står Östersunds FK som förra året degraderades från Allsvenskan. BP och Östersund möttes faktiskt på Grimsta ifjol i Svenska Cupen. Då vände BP och vann med 2-1 efter mål av Robin Frej och Samuel Leach Holm.

Motståndarna: Östersunds FK
Östersunds FK bildades hösten 1996 när klubbarna IFK Östersund, Ope IF och Östersund/Torvalla FF gick samman. Säsongen 2015 hamnade man på en andraplats i Superettan och tog sig för första gången upp till Allsvenskan där man förblev till och med förra säsongen när man åkte ur. År 2017 vann klubben Svenska Cupen och kvalificerade sig till Europa League där man tog sig till en sextondelsfinal. Årets säsong i Superettan har inletts knackigt och klubben ligger just på serieplats 14 med fem poäng efter sju omgångar. Tränare för laget är Magnus Powell.

Superettan: Omgång 8
BP – Östersunds FK
Torsdag 19:e maj
Kl. 19:00
Grimsta IP
Köp biljett här.
Se matchen live på Discovery+. Teckna abonnemang via denna länk så får BP en kickback.

BP intern skytteliga Superettan 2022:
5 mål: Oscar Pettersson.
3 mål: Marijan Cosic
2 mål: Nikola Vasic, Rodin Deprem.
1 mål: Philip Hellquist, David Zlotnik, Samuel Leach Holm, Gustav Sandberg Magnusson.

BP intern assistliga Superettan 2022:
3 assist: Samuel Leach Holm.
2 assist: Wilmer Odefalk, Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi.
1 assist: Oscar Pettersson, Gustav Sandberg-Magnusson, Oscar Krusnell, Philip Hellquist, Nikola Vasic.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf