Inför Herr: BP – Jönköpings Södra IF

Inför Herr: BP – Jönköpings Södra IF

Share

Inför Herr: BP – Jönköpings Södra IF

Hemma på Grimsta spelas nästa match för herrlaget i Superettan. På lördagen gästar Jönköpings Södra IF med avspark kl. 13:00. En sur förlust mot IK Brage blev det för BP i den ...

Hemma på Grimsta spelas nästa match för herrlaget i Superettan. På lördagen gästar Jönköpings Södra IF med avspark kl. 13:00.

En sur förlust mot IK Brage blev det för BP i den senaste omgången av Superettan. Nu är ett revanschsuget BP på jakt efter poäng när man är tillbaka på Grimsta. Det är just på hemmaplan BP tagit sina poäng i år, tre stycken i premiären mot Västerås SK och sedan en poäng mot Skövde AIK.

För motståndet på lördag står Jönköpings Södra IF som också haft en knackig säsongsinledning med tre inspelade poäng på fyra omgångar. Senast BP och J-Södra möttes var 2019 i Superettan. Då blev det 0-2 till J-Södra på Grimsta och 2-2 i BP:s bortamatch.

Truppläget i BP just nu är att Martin Falkeborn kommer vara borta ett tag med en knäskada och att Wilmer Odefalk är tveksam till spel i helgen på grund av en skada han ådrog sig på en träning innan Bragematchen. Däremot är Oscar Krusnell tillbaka och gjorde 45 minuter i senaste matchen. Dessutom är Alexander Abrahamsson åter i träning.

Motståndarna: Jönköpings Södra IF
Den grönklädda föreningen Jönköpings Södra IF grundades år 1922 och har genom åren gjort totalt 12 allsvenska säsonger, där den senaste var år 2017. Laget spelar sina hemmamatcher på Stadsparksvallen och slutade förra säsongen på en 11:e plats. Laget tränas av Óscar García Rodrígues som inledde säsongen som assisterande tränare men tog över huvudansvaret den 21 april i år när klubben valde att gå skilda vägar med Patric Jildefalk. Med i truppen finns BP-fostrade Kevin Rodeblad Lowe och den tidigare BP-spelaren Marko Nikolic.

Superettan: Omgång 5
BP – Jönköpings Södra IF
Lördag 30:e april
Kl. 13:00
Grimsta IP
Köp biljett här.
Se matchen live på Discovery+. Teckna abonnemang via denna länk så får BP en kickback.

BP intern skytteliga Superettan 2022:
2 mål: Oscar Pettersson.
1 mål: Philip Hellquist, Nikola Vasic, David Zlotnik, Rodin Deprem, Samuel Leach Holm.

BP intern assistliga Superettan 2022:
2 assist: Wilmer Odefalk.
1 assist: Oscar Pettersson, Gustav Sandberg-Magnusson, Samuel Leach Holm, Monir Jelassi, Heradi Rashidi.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo