Inför Herr: BP – IK Brage
Foto: Henke Råssmo

Inför Herr: BP – IK Brage

Share

Inför Herr: BP – IK Brage

BP har under tisdagen en första matchboll när det gäller att säkra spel i Allsvenskan nästa säsong. Vid en seger mot IK Brage är BP klara för uppflyttning till landets högsta seri ...

BP har under tisdagen en första matchboll när det gäller att säkra spel i Allsvenskan nästa säsong. Vid en seger mot IK Brage är BP klara för uppflyttning till landets högsta serie. Avspark kl. 19:00 på Grimsta IP.

Förutsättningarna inför tisdagens drabbning med IK Brage är att BP har fem poäng ned till Östers IF på tredjeplats som bara har två matcher kvar att spela denna säsong. Det innebär att BP i dagsläget enbart behöver ta två poäng till på de sista tre omgångarna för att vara garanterade en plats i Allsvenskan 2023. Skulle det bli seger mot IK Brage under tisdagen är därmed avancemanget klart.

BP tog ett stort steg närmare Allsvenskan när man i den förra omgången såg till att besegra Norrby IF med klara 3-0 borta på Borås Arena. Oscar Pettersson var segerkreatören med sina två mål i matchen. Dessutom såg han till att assistera Nikola Vasic fram till sitt mål.

Väljer man att titta i backspegeln påminns man om att IK Brage var laget som gick segrande ur mötet i våras. Borlängelaget vann med 3-1 efter mål inprickade av Seth Kanteh Hellberg, Douglas Karlberg och Johan Arvidsson. Samuel Leach Holm var den som spräckte BP:s målnolla i inledningen av den andra halvleken, men där IK Brage sedan drog den längsta strået i en i övrigt jämn match under matchens slutskede.

Motståndarna: IK Brage
IK Brage har stått för en stark säsong och har med tre återstående omgångar samlat ihop till 42 poäng på 27 matcher. Laget är på jakt efter kvalplatsen som för tillfället innehas av Östers IF och upp dit har man sex poäng. För att kunna ha en möjlighet att nå upp dit behöver de mer eller mindre se till att vinna tisdagens möte med BP.

Den förra omgången blev inte riktigt vad IK Brage hade hoppats på sedan man spelade oavgjort (0-0) mot Skövde AIK i en match där både lagen ville ta sig närmare kvalplatsen, men där det oavgjorda resultatet innebar att det var två förlorade lag. En vinst, två oavgjorda och två förluster är annars IK Brages form de senaste fem omgångarna i seriespelet.

De två spelare som sticker ut i IK Brage vad gäller målskyttet är Niklas Söderberg och Joakim Persson som stått för tio respektive sju mål i årets serie. Jonathan Tamini är sedan den spelare i motståndarlaget som svarat för flest assist med sina sex till antalet.

BP-kopplingar bland motståndarna finns i form av Seth Kanteh Hellberg och Jacob Stensson som båda representerat klubbens ungdoms- och seniorlag. Dessutom har Christopher Redenstrand representerat BP i sin ungdom.

IK Brages senaste startelva (4-4-2):
Frodig (mv)
Tamimi – Rodin – Zetterström – Persson
Lundin – Stensson – Sjöberg – Izountouemoi
Karlberg – Söderberg

Superettan: Omgång 28
BP – IK Brage
Tisdag 25 oktober kl. 19:00
Grimsta IP

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
12 mål: Oscar Pettersson
10 mål: Nikola Vasic
9 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist, Gustav Sandberg Magnusson
3 mål: Richie Omorowa
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Robin Frej, Lucas Bergvall

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
10 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
5 assist: Oscar Krusnell
4 assist: Wilmer Odefalk, Nikola Vasic
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall, Theo Bergvall