Inför Herr: BP – IFK Luleå

Inför Herr: BP – IFK Luleå

Share

Inför Herr: BP – IFK Luleå

BP försöker fullborda en förlustfri vår när man ställs mot IFK Luleå i sista omgången innan sommaruppehållet på söndag. Matchstart kl. 15:00 på Hammarby IP. Text: Philip KämpeF ...

BP försöker fullborda en förlustfri vår när man ställs mot IFK Luleå i sista omgången innan sommaruppehållet på söndag. Matchstart kl. 15:00 på Hammarby IP.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Ettan Norra närmar sig halvtid och det återstår endast en match. Laget som BP hittills inte mött är IFK Luleå som därmed gästar Stockholm på söndagen. För andra hemmamatchen i följd tvingas BP spela på Hammarby IP då Grimsta IP fortfarande är under reparation. BP har dock presterat bra på Hammarby IP, först som bortalag slog man Hammarby TFF med 1-3 och sedan som hemmalag förra månaden besegrade man Örebro Syrianska IF med 3-0.

Oavsett resultat på söndag kommer BP vara serieledare när hösten drar igång. Avståndet ner till andraplacerade Sandvikens IF är just nu fyra poäng och har varit det ett par omgångar nu då båda lagen fortsätter vinna. BP har också en härlig segersvit att försöka bygga vidare på, just nu är man uppe i åtta raka segrar.

Jardell Kanga är återigen tillgänglig efter att ha missat senaste matchen då han var iväg på landslagsläger.

Tidigt på försäsongen den 28:e februari möttes BP och IFK Luleå i en träningsmatch på Grimsta. Den matchen slutade med seger 5-0 till BP.

Motståndarna: IFK Luleå
IFK Luleå grundades år 1900 och är stadens äldsta fotbollsklubb. Föreningen har varit i allsvenskan en gång vilket var säsongen 1971. Hemmamatchernas spelas på Nyabvallen, tidigare Skogsvallen. Klubben var förra säsongen nykomlingar i Ettan Norra och slutade då på en 10:e plats. I årets tabell är man för tillfället placerade på en 13:e plats. I förra omgången spelade man 2-2 hemma mot Örebro Syrianska IF. Tränare för laget är Daniel Engberg och Andreas Johansson.

Ettan Norra: Omgång 15
BP – IFK Luleå
11:e juli
Kl. 15:00
Hammarby IP
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
10 mål: Marijan Cosic
9 mål: Omar Faraj
4 mål: Monir Jelassi
3 mål: Gustav Sandberg-Magnusson
2 mål: Jardell Kanga, Simon Helg
1 mål: Ali Suljic, Samuel Leach Holm, Oscar Krusnell, Martin Falkeborn

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
6 assist: Oscar Krusnell, Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
2 assist: Monir Jelassi, Jardell Kanga, Christer Gustafsson, Simon Helg
1 assist: David Zlotnik, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Amadeus Sögaard