Inför Herr: BP – IFK Haninge

Inför Herr: BP – IFK Haninge

Share

Inför Herr: BP – IFK Haninge

Utrymme för misstag finns knappt längre. Med kvalplatsen fortsatt i egna händer tar BP emot tabelltrean IFK Haninge på lördag. Lagen skiljs endast åt på målskillnad där BP i nuläg ...

Utrymme för misstag finns knappt längre. Med kvalplatsen fortsatt i egna händer tar BP emot tabelltrean IFK Haninge på lördag. Lagen skiljs endast åt på målskillnad där BP i nuläget har fördel med bara fyra mål med fyra omgångar kvar. Avspark 17:00 på Grimsta.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

I förra omgången förlorade BP hemma mot ett hungrigt Täby FK med 1-2. Men nu får herrarna möjlighet till att ordentligt revanschera sig när en av huvudkonkurrenterna till kvalplatsen kommer på besök, IFK Haninge. I säsongens första möte mellan lagen vann Haninge på Torvalla IP med 2-0 i en jämn match med ett sent avgörande.

BP och Haninge är långt ifrån de enda lagen med i kampen om kvalplatsen där fem lag separeras endast av två poäng. Femman Sandviken ställs i denna omgång mot sexan Sollentuna samtidigt som fyran Sylvia spelar borta mot Karlstad. Olidligt spännande är det.

Motståndarna: IFK Haninge
IFK Haninge är en ung förening som bildades 2004 och ligger söder om Stockholm. Klubben har en del kopplingar till BP; IFK Haninge var klubben Joel Asoro tillhörde innan han kom till BP för att därefter resa ut i Europa. I truppen just nu finns BP-utlånade Ahmed Bonnah och förre detta BP-spelaren Victor Fors. Klubben är nykomlingar i Ettan Norra och i senaste matchen spelade man 2-2 mot Sandvikens IF. Tränare för laget är Tino Katsoulakis. Lagets anfallare Ashley Mark Coffey leder skytteligan i hela serien med 22 mål.

BP – IFK Haninge
Lördag 7 november
Kl. 17:00
Grimsta IP
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
11 mål: Oskar Fallenius
5 mål: Ali Suljic
Philip Haglund
4 mål: Simon Helg
3 mål: Oskar Nordlund
Albin Linnér
Alexander Nilsson
Jesper Arvidsson
Omar Faraj
2 mål: Christer Gustafsson
1 mål: Alexander Fioretos
Gustav Sandberg-Magnusson
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson