Inför Herr: BP – Halmstads BK
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: BP – Halmstads BK

Share

Inför Herr: BP – Halmstads BK

Det är uppdukat för seriefinal i Superettan under lördagen när BP tar emot serieledarna Halmstads BK. Avspark sker kl. 13:00 på Grimsta IP. Det är seriens två formstarkaste lag ...

Det är uppdukat för seriefinal i Superettan under lördagen när BP tar emot serieledarna Halmstads BK. Avspark sker kl. 13:00 på Grimsta IP.

Det är seriens två formstarkaste lag, tillsammans med Örgryte IS, som ska försöka att göra livet surt för varandra under lördagen i seriefinalen på Grimsta. Både BP och Halmstads BK har på de senaste fem matcherna tagit fyra vinster och spelat en oavgjord. BP har nu dessutom en förlustfri svit på åtta raka matcher utan förlust.

BP kommer till spel med fyra raka segrar med uddamålet. I den senaste omgången stod laget för en imponerade slutforcering på bortaplan mot Östersunds FK där man först satte 2-2 i den 78:e matchminuten genom Theo Bergvall, och där man sedan i den 98:e minuten hittade fram till ett segermål inprickat av Richie Omorowa.

BP är fortsatt seriens bästa lag på hemmaplan och man har hittills under säsongen tagit hela 26 av maximala 30 poäng. I de första tio hemmamatcherna har BP vunnit åtta gånger och spelat två oavgjorda.

Tidigare under säsongen möttes lagen i den nionde omgången. Halmstads BK gick då segrande ur den kampen sedan Simon Kroon först gjort 1-0 alldeles i matchinledningen och där Alexander Johansson spikade slutresultatet till 2-0 till HBK på tilläggstid.

Innan avspark kommer Gustav Sandberg Magnusson att hyllas med anledning av att han numera är den spelare som gjort flest serie- och kvalmatcher i BP genom tiderna. Se till att vara på plats i god tid för att hylla vår lagkapten!

Motståndarna: Halmstads BK
Halmstads BK grundades 1914 och har genom historien samlat på sig fyra SM-guld. Laget har gjort 55 allsvenska säsonger och där de trillade ur högsta serien så sent som ifjol, men där de just nu är i förarsätet vad gäller att direkt ta sig tillbaka till Allsvenskan. Magnus Haglund heter lagets tränare.

Under detta året har HBK hittills svarat för en stark säsong. Efter 20 omgångar toppar de tabellen med hela sju poängs marginal ner till BP på andra plats. Laget har gjort flest mål (47) och samtidigt även släppt in minst mål (18), vilket kan jämföras med BP:s 43 gjorda mål samt 29 insläppta mål.

De individuella spelare som bidragit med flest mål i Halmstads BK är Alexander Johansson (13), Joseph Baffo (7) och Mikael Boman (7). I toppen av assistligan hittar vi Sadat Karim med sju assist, en plats han delar med Oscar Pettersson och Samuel Leach Holm som även de står noterade för lika många assist.

Inför den förra omgången hade HBK radat upp sex raka segrar, men i den senaste matchen blev man utan seger när man spelade oavgjort (1-1) på hemmaplan mot Västerås SK. I den matchen var VSK länge i ledning i den andra halvleken, men i den fjärde övertidsminuten lyckades Mikael Boman kvittera.

Halmstads BK kommer att få klara sig utan Phil Ofosu-Ayeh som är avstängd efter att ha dragit på sig en varning i den senaste omgången.

Motståndarnas senaste startelva (4-3-1-2):
Nilsson Säfqvist (mv)
Ofosu-Ayeh – Johansson – Baffo – Boakye
Karlsson – Svedberg – Ahlstrand
Allansson
Karim – Johansson

Superettan: Omgång 21
BP – Halmstads BK
Lördag 27 augusti kl. 13:00
Grimsta IP

För dig som vill se matchen:

  • Matchbiljett köper du enklast på följande sida: https://bp.ebiljett.nu
  • Matchen TV-sänds av Discovery+. Teckna ett abonnemang via denna länk så tillfaller en del av summan till BP.

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
8 mål: Nikola Vasic, Oscar Pettersson
7 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist
4 mål: Gustav Sandberg Magnusson
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Richie Omorowa

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
7 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
4 assist: Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Nikola Vasic, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall