Inför Herr: BP – Djurgårdens IF

Inför Herr: BP – Djurgårdens IF

Share

Inför Herr: BP – Djurgårdens IF

På söndagen smäller det när Djurgårdens IF besöker Grimsta IP för fortsättningen av Svenska Cupens gruppspel. Matchstart är kl. 13:00. BP fick en stökig inledning av Svenska Cu ...

På söndagen smäller det när Djurgårdens IF besöker Grimsta IP för fortsättningen av Svenska Cupens gruppspel. Matchstart är kl. 13:00.

BP fick en stökig inledning av Svenska Cupen när matchen mot Halmstads BK flyttades från måndag till tisdag pga. snöstorm. Efter att laget fått ställa om snabbt matchades man mot ett starkt HBK som förra året spelade i Allsvenskan. En poäng fick BP med sig i en match som slutade 1-1.

– Jag tycker vi har bra kontroll i 75-80 minuter där vi skapar chanser och spelar vårt spel. Sedan finns det delar i det spelat som vi också behöver förbättra men mot ett bra Halmstad har vi som sagt bra kontroll förutom att vi blev lite låga i slutet av matchen, säger Christer ”Kitten” Mattiasson.

BP:s mål gjordes av 17-årige Wilmer Odefalk som verkligen visat framfötterna sedan han blev uppflyttad till seniortruppen inför i år. Wilmer har fått stort förtroende från ”Kitten” och spelade hela matchen mot Halmstad.

– Wilmer har skapat förtroendet till sig själv. Hans styrkor är drivet med boll, att han är hårt arbetande och därtill är han en poängspelare, säger ”Kitten” om Wilmer.

På söndag gästar Djurgårdens IF Grimsta IP. Djurgården slutade förra säsongen 3:a i Allsvenskan så det är en tuff utmaning som väntar. En utmaning som ”Kitten” ser fram emot:

– Vi ser stora möjligheter och går för att vinna, men vi har stor respekt för motståndet som är ett av Sveriges bästa lag för tillfället. Så vi behöver göra en maxprestation om vi ska vinna denna match, säger ”Kitten”.

Läget i truppen ser ljust ut där samtliga spelare är tillgängliga förutom Fredrik Nissen och Ludwig Malachowski Thorell som är iväg med P17-landslaget.

Motståndarna: Djurgårdens IF
Fjolårets trea i Allsvenskan Djurgården tränas av två BP-bekantingar i Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. I spelartruppen finns även kopplingar med BP-fostrade Hjalmar Ekdal, Hampus Finndell och Joel Asoro. Senast BP och Djurgården möttes i en tävlingsmatch var under säsongen 2019 i Allsvenskan. Då vann BP båda mötena med 1-0 efter att Eric Omondi avgjort på Grimsta och Gustav Sandberg-Magnusson gjort matchens enda mål på Tele2 Arena.

Svenska Cupen: Gruppspel
BP – Djurgårdens IF
Söndag 27:a februari
Kl. 13:00
Grimsta IP
Köp biljetter här.
Se matchen live på Cmore. Länk här.

Text: Philip Kämpe
Foto; Henke Råssmo