Inför Herr: AFC Eskilstuna – BP
Foto: Viktor Wiklund

Inför Herr: AFC Eskilstuna – BP

Share

Inför Herr: AFC Eskilstuna – BP

BP har en kortare bortaresa framför sig när man under söndagen tar sig till Eskilstuna för ett möte med AFC Eskilstuna i den tolfte omgången av Superettan. Avspark kl. 15:00 på Tu ...

BP har en kortare bortaresa framför sig när man under söndagen tar sig till Eskilstuna för ett möte med AFC Eskilstuna i den tolfte omgången av Superettan. Avspark kl. 15:00 på Tunavallen.

Efter måndagens oavgjorda drabbning med Östers IF i omstarten av Superettan är BP nu redan framme vid nästa match i seriespelet. En match där AFC Eskilstuna väntar som motstånd och som samtidigt placerar sig på positionen just ovanför BP i tabellen. På förhand kan man därför anta att det är en jämn och tuff match som är att vänta på Tunavallen under söndagen.

Historiskt sett har BP och AFC Eskilstuna endast spelat i samma serie vid en säsong tidigare. Den säsongen var 2015 i Superettan där det blev oavgjort (1-1) på Grimsta, men där AFC Eskilstuna sedan vann (3-1) på Skytteholm under hösten samma år. Lagen möttes faktiskt sedan även i kvalet till Allsvenskan under 2018. Då vann BP det första mötet (1-0) på Tunavallen, men man förlorade sedan returen på Grimsta (2-1) och fick därför lämna Allsvenskan på färre antal mål på bortaplan i kvalspelet.

Motståndarna: AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna grundades så sent som 2007, men har kunnat avancera i seriesystemet relativt snabbt genom att man bland annat har slagits samman med föreningar som funnits högre upp i seriesystemet. Laget har totalt två säsonger (2017 & 2019) i Allsvenskan och tränas för närvarande av Jawad Al Jebouri.

Motståndarna kommer närmast från en match mot Dalkurd där man tappade en ledning till förlust (3-2) och där sista målet tillkom på tilläggstid. Till mötet med BP har man dock försvararen Jesper Manns avstängd. För BP gäller det sedan att hålla extra koll på anfallaren Amar Muhsin som toppar skytteligan i serien på nio gjorda mål.

I AFC Eskilstuna hittar vi även ytterbacken Victor Fors som kom fram genom BP:s ungdomsverksamhet och som hann med att göra fem framträdanden i seniorlaget under 2017 innan han flyttade vidare.

Superettan: Omgång 12
AFC Eskilstuna – BP
Söndag 3 juli kl. 15:00
Tunavallen

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
6 mål: Oscar Pettersson
4 mål: Nikola Vasic
3 mål: Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: Philip Hellquist, David Zlotnik, Gustav Sandberg Magnusson

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
5 assist: Samuel Leach Holm
2 assist: Wilmer Odefalk, Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Oscar Pettersson
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Oscar Krusnell, Philip Hellquist, Nikola Vasic, Marijan Cosic