Inför GIF Sundsvall – BP: Formkurvor som möts
Foto: Erik Bjernulf

Inför GIF Sundsvall – BP: Formkurvor som möts

Share

Inför GIF Sundsvall – BP: Formkurvor som möts

Allsvenskan tuggar vidare med det fullmatade spelschemat inför VM-uppehållet. Lördag 12 maj ställs BP mot GIF Sundsvall på bortaplan i en match där två lag har ändrat riktning på s ...

Allsvenskan tuggar vidare med det fullmatade spelschemat inför VM-uppehållet. Lördag 12 maj ställs BP mot GIF Sundsvall på bortaplan i en match där två lag har ändrat riktning på sina respektive formkurvor, om vi gör enkla analyser. GIF Sundsvall var obesegrade efter sex omgångar, men fick se sig besegrade mot Hammarby IF på bortaplan senast, medan BP vann mot Djurgårdens IF efter att ha förlorat tre raka matcher dessförinnan. Avspark på Idrottsparken sker 16.00 lördag 12 maj.

BP kommer från en stark kamp och tre poäng mot Djurgårdens IF hemma på Grimsta. Under den stekande solen stod BP för en stark defensiv insats och fick med sig matchens enda mål efter att Eric Johana Omondi skjutit från distans. Glädjen var stor efter en förlustsvit som inte speglat prestationerna i matcherna.

Mohanad Jeahze är åter uttagningsbar efter sin avstängning och övriga truppen tränar på under veckan. Laget åker till Sundsvall fredag förmiddag och tränar i Sundsvall fredag kväll inför matchen på lördag.

Motståndare
GIF Sundsvall har inlett Allsvenskan 2018 på ett mycket imponerande vis. Många var experterna som dömde ut ”Giffarna” inför säsongen, främst på grund av föreningens ekonomiska problem. Kanske har det mediala fokuset på ekonomin gjort att laget kunnat jobba ostört och kunnat fokusera på att spela ihop sig, eller så har de helt enkelt smugit under radarn medan närmaste grannarna Östersunds FK snott uppmärksamheten på andra sidan av det så kallade Norrlandsfönstret.

I truppen går att notera David Batanero, spanjoren som anslöt under vintern och under våren hunnit charma experter och fotbollsälskare med starka insatser. Senast mötte Sundsvall Hammarby IF på bortaplan och noterade första förlusten för året efter en galen match där Hammarby leder med 4-0 men Sundsvall kommer ikapp till 4-3 och även får ett kvitteringsmål bortdömt.

Matchen spelas på NP3 Arena (Idrottsparken) i Sundsvall. För den som inte har möjlighet att närvara på plats så samlas Bromma Support och BPs Vänner på O’learys i Vällingby för att se matchen tillsammans. Medlemmar i Bromma Support och BPs Vänner har 15% rabatt på sin beställning i restaturangen.

Allsvenskan
GIF Sundsvall – BP
Lördag 12 maj 16.00
Idrottsparken/NP3 Arena

Publikinformation finns här

BPTV inför matchen