Inför GAIS – BP: Nu tar vi tag i sista tredjedelen

Inför GAIS – BP: Nu tar vi tag i sista tredjedelen

Share

Inför GAIS – BP: Nu tar vi tag i sista tredjedelen

Det är dags att ta tag i sista tredjedelen av Superettan 2019. Tio matcher återstår och för BP finns endast blick uppåt. Näst på tur i jakten på poäng - GAIS på Gamla Ullevi sönda ...

Det är dags att ta tag i sista tredjedelen av Superettan 2019. Tio matcher återstår och för BP finns endast blick uppåt. Näst på tur i jakten på poäng – GAIS på Gamla Ullevi söndag 25 augusti 17:30.

Text: Peter Appelquist Foto: Örjan Jacobsson

Senaste matchen
I Superettan kryssade BP hemma mot Östers IF efter att ha fått spendera andra halvlek i försvarsbunker efter Björkéns utvisning. 1-1 slutade matchen och BP klev upp på kvalplats på målskillnad. Mitt i veckan tog BP flyget till Örnsköldsvik för Svenska Cupens andra omgång, efter förlängning kunde BP vinna mot Gottne IF med 4-2 efter dubbla mål från Albin Linnér samt varsitt från Liliu och Eric Johana Omondi.

Frånvaro
Philip Hellquist är fortsatt ur spel, däremot så tränar han lätt med laget igen, men inte i matchsituationer. Samuel Svenlén har en känning i ljumsktrakten. Fritiof Björkén är avstängd. Övriga är spelsugna och redo för det.

BPs trupp
Följande spelare har kallats till matchen och reser till match. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
5. Axel Wallenborg
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
17. Isac Lidberg
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
20. Hampus Elgán
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
25. Albin Linnér
33. Liliu

Motståndare
Det är tätt mellan de viktiga matcherna och även GAIS är indragna i kampen runt de nedre strecken i Superettan. Både BP och GAIS har just nu kvalplatserna i tabellen med viljan att lämna dessa, uppåt. GAIS kommer senast från förlust, 0-3, mot Dalkurd FF på bortaplan och hade inte mycket att sätta emot där.

Under sommaren skedde en del förändringar då Bosko Orovic ersattes av Patrik Ingelsten som huvudtränare. Även i spelartruppen har det varit en del skiftningar.

Spelplan
Gamla Ullevi är en modern arena där du som besökare har närhet till all typ av service.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast här

Biljettpriser
Ståplats bortasupporter
Vuxen: 160 kr
Pensionär/student/ungdom: 100 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.