Inför BP – Falkenbergs FF: Toppmöte hemma på Grimsta
Kevin Kabran. Foto: Henke Råssmo

Inför BP – Falkenbergs FF: Toppmöte hemma på Grimsta

Share

Inför BP – Falkenbergs FF: Toppmöte hemma på Grimsta

Superettan kliver in den sista tredjedelen och BP välkomnar Falkenbergs FF som är ett av tre lag som finns inom en poängs marginal i Superettans toppskikt. Avspark söndag 27 august ...

Superettan kliver in den sista tredjedelen och BP välkomnar Falkenbergs FF som är ett av tre lag som finns inom en poängs marginal i Superettans toppskikt. Avspark söndag 27 augusti 17.00 hemma på Grimsta.

BP kommer från avancemang i Svenska Cupen efter seger mot Arameisk-Syrianska IF med 2-0 på bortaplan. Matchen mot Falkenbergs FF blir BPs tredje på sju dagar efter matcherna mot IFK Värnamo och Arameisk-Syrianska IF. Det har blivit två segrar hittills och BP siktar självklart på en tredje seger nu på söndag.

Viktor Gyökeres är avstängd efter att ha dragit på sig tre varningar under säsongen. Det intensiva matchandet under augusti har självklart medfört några ömma spelare, men utan allvarligare skador som följd. Laget är redo för seriens sista tredjedel.

Motståndare:
Falkenbergs FF åkte ur Allsvenskan och fick börja om i Superettan till 2017. Vårsäsongen var svag och Falkenberg letade efter sitt spel på den nya hemmaarenan Falcon Alkoholfri Arena. Efter våren har dock Falkenberg rest sig och är nu ett lag som är med i den absoluta toppen av Superettan-tabellen.

Senast lagen möttes vann Falkenbergs FF med 2-1 i Falkenberg. Chans till revansch för BP alltså. Falkenberg ligger, inför omgång 21, på fjärde plats i tabellen med 34 poäng efter nio segrar, sju oavgjorda och fyra förluster. Laget har gjort 35 mål och släppt in 24 på de första 20 omgångarna av Superettan.

Foto: Henke Råssmo

Matchinfo:
BP – Falkenbergs FF
Söndag 27 augusti 17.00
Grimsta

Förköp: Brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se