Inför F19: BP – KIF Örebro DFF

Inför F19: BP – KIF Örebro DFF

Share

Inför F19: BP – KIF Örebro DFF

Det är upplagt för en riktig rysare när F19 tar emot KIF Örebro hemma på Grimsta IP nu på lördag. Det är den sista omgången av Svenska Spel F19 Höstserie A där topp fyra går till ...

Det är upplagt för en riktig rysare när F19 tar emot KIF Örebro hemma på Grimsta IP nu på lördag. Det är den sista omgången av Svenska Spel F19 Höstserie A där topp fyra går till slutspel. Och det är fjärdeplatsen som BP och gästerna från Örebro ska göra upp om.

Inför mötet befinner sig BP på en femteplats med 11 inspelade poäng. Precis över, på fjärdeplats, ligger KIF Örebro med 13 poäng. BP behöver alltså vinna för att byta plats med KIF Örebro och knipa den sista slutspelsplatsen, för gästerna räcker det med kryss.  

Båda lagen spelade ihop 18 poäng och kom tvåa i sina respektive grundserier, KIF Örebro i Södra och BP i Norra. Andraplatserna belönades med en plats i Höstserie A där de fem bästa lagen från varje grundserie ställs mot varandra. Och det är alltså den som ska avgöras nu.  

Senast lagen möttes i F19-sammanhang var i semifinalen i förra årets slutspel av Svenska Spel F19. Den matchen vann BP med 5-0 och tog sig därmed till final. I finalen förlorade man med 2-1 mot Umeå IK.  

Det är fri entré på Grimsta så kom och stötta laget på plats. Kan du inte vara på plats sänds matchen på BPTV Live

BP:s matchtrupp
Hanna Skogsfors, Nadine Allard, Alice Bååthe, Ebba Hjalmarsson, Ella Reidy, Ellen Michelsson, Emilia Bengtsson, Engla Söderkvist, Juni Goldman, Klara Bengtsson, Kornelia Starczynska, Saga Swedman, Smilla Lönn, Sofia Norrby, Tindra Cederholm, Tuva Norell, Vera Blom 

Svenska Spel F19 Höstserie A: Omgång 9
BP – KIF Örebro DFF
Grimsta IP, lördag 22/10 kl. 17.00