Inför Djurgårdens IF – BP

Inför Djurgårdens IF – BP

Share

Inför Djurgårdens IF – BP

Efter landslagsuppehåll och viss turbulens runt herrtruppen är det dags att åter spela fotboll och för BP väntar den sista tredjedelen av Allsvenskan som inleds mot Djurgårdens IF ...

Efter landslagsuppehåll och viss turbulens runt herrtruppen är det dags att åter spela fotboll och för BP väntar den sista tredjedelen av Allsvenskan som inleds mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Ny manager, nya assisterande tränare runt laget men samma rödsvarta glädje. Avspark söndag 16 september 17.30 på Tele2 Arena. 

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

BP har haft en rörig period bakom sig, vid sidan av planen. Laget har dock kunnat träna ostört under veckan och kan blicka fram emot de kommande tio omgångarna, med fokus på Djurgården på söndag.

Tränarstaben har förändrats med Roberth Björknesjö tillbaka i BP som huvudansvarig manager. Vid sin sida finns två nya assisterande tränare, Dali Savic och Roger Palmgren. Båda jobbar parallellt inom BPs akademi och kan föreningen utan och innan. Noterbart gällande arbetsfördelning är att Savic har ett större fokus på individuell utveckling och Palmgren har ett större fokus på spelidé och det taktiska. Staben har jobbat tillsammans under den senaste veckan och självklart kan detaljer skruvas under hösten.

I BPs trupp kan vi notera att Tim Söderström missar matchen mot Djurgården på grund av den fotskada som han burit sedan sommaren. Fyra spelare har återvänt från landslagsläger, Ahmed Bonnah och Jack Lahne från svenska ungdomslandslag och Eric Johana Omondi har tillsammans med David Ocheing spelat för det kenyanska landslaget i kvalet till Afrikanska Mästerskapen.

Motståndet
Djurgården knep en tredjeplats i Allsvenskan 2017 och i våras vann laget Svenska Cupen. I Allsvenskan 2018 har det dock inte varit lika muntert och största glädjeämnen har varit att Djurgården lyckats vinna derbyn igen, dock inte mot BP. Som bekant vann BP hemma på Grimsta i våras efter att Eric Johana Omondi prickat in matchens enda mål.

Senast kommer Djurgården från seger med 3-1 mot Hammarby IF, en seger som självklart höjt glädjen i laget efter en lite tuffare sommar som innehöll uttåg ur kvalet till Europa League. Tabellmässigt ligger Djurgården där de oftast legat under 2010-talet, sjua. Kontraktet för 2019 är i praktiken säkrat och det är flera lag mellan Djurgården och de negativa strecken.

I motståndarlagets trupp noterar vi flertalet BP-koppling. Jonathan Augustinsson, Tommi Vaiho, Besard Sabovic, Jesper Karlström, Nicklas Bärkroth, Jacob Une Larsson, Matteo Catenacci och Hampus Finndell har alla ett förflutet i BP.

Allsvenskan
Djurgårdens IF – BP
Söndag 16 september 17.30
Tele2 Arena

Publikinformation

Matchen sänds via CMore.se samt CMores kanaler.

BPs trupp presenteras under lördagen.