Inför Dam: Lidköpings FK – BP

Inför Dam: Lidköpings FK – BP

Share

Inför Dam: Lidköpings FK – BP

Efter att den senaste tiden bjudit på flera matcher i Stockholmsområdet är det nu dags för en längre bortaresa. BP åker till Västergötland för match mot Lidköpings FK. Text: T ...

Efter att den senaste tiden bjudit på flera matcher i Stockholmsområdet är det nu dags för en längre bortaresa. BP åker till Västergötland för match mot Lidköpings FK.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Sofia Parkner mot Borgeby)

BP är i högsta grad fortfarande med i kampen om uppflyttningsplatserna, vilket också var det uttalade målet inför säsongen. Det är många lag inblandade och varje poäng är nu mycket viktig. Matcherna mot Lidköping brukar bli tuffa och jämna tillställningar, och det kommer att krävas prestationer på hög nivå från hela laget om man ska få med sig tre poäng i bussen hem på lördag kväll.

En litet titt i statistiktabellerna visar att fyra spelare i BP har varit med i alla matchtrupper: Frida Boriero, Mathilda Johansson Prakt, Jennifer Sjösten och Wilma Wärulf. Den sistnämnda är den enda som stått på plan vid alla matchstarter och har dessutom spelat alla minuter. Med Sofia Parkners deltagande på sistone har tjugofyra spelare fått speltid, dessutom fanns U-truppens målvakt Nadine Allard med i truppen mot Kalmar häromveckan. Bland många målskyttar är Johansson Prakt och Sjösten i topp med sju respektive fem mål. Ingen spelare har blit utvisad eller avstängd och endast Boriero står på två varningar.

Motståndarna
Lidköpings FK bildades 2012 genom en sammanslagning av Lidköpings IF och IF Heimer. 2014 lyckades laget gå upp till Elitettan, men det blev bara en säsong den gången. 2017 besegrade man BP i kvalet och har sedan dess haft placeringarna 3, 6 och 11. I år är man åter med på övre halvan men man har tappat något på slutet och behöver en seger för att i någon mån återfå kontakten med kampen om tredjeplatsen. I maj möttes lagen på Grimsta med oavgjort resultat och säsongen 2020 tog lagen varsin seger i de inbördes mötena.

Alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. Matchen kan också följas via liverapportering på Twitter (@bpfotboll).

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund.

Elitettan, omgång 19
Lidköpings FK – BP
Lördag 11 september 14.00
Framnäs IP, Lidköping