Inför Dam: IFK Kalmar – BP

Inför Dam: IFK Kalmar – BP

Share

Inför Dam: IFK Kalmar – BP

En ny bortamatch väntar på måndag kväll när BP åker ner till Småland för att möta IFK Kalmar. Båda lagen har tre förluster och en seger hittills och är alltså i stort behov av poä ...

En ny bortamatch väntar på måndag kväll när BP åker ner till Småland för att möta IFK Kalmar. Båda lagen har tre förluster och en seger hittills och är alltså i stort behov av poäng.

Text: Tore Kleist
Foto: Philip Kämpe
(På bilden: Vaila Barsley)

Även om vi kan ge BP godkänt för insatserna hittills i serien är det endast en etta i vinstkolumnen. När det nu är dags att åka ner till Kalmar skulle det vara mycket trevligt att ta med sig ett bra resultat i bussen hem. BP saknar Mathilda Johansson Prakt och Shannon Woeller men får in Frida Thörnqvist och Emilia Bengtsson i truppen i stället. Vaila Barsley är också med igen och kommer rimligen närmare och närmare sina första minuter i rödsvart.

Motståndarna
IFK Kalmar bildades 1970. Sedan 2005 är det endast dam- och flickfotboll som gäller och 2018 spelade laget för första gången i högsta divisionen. Det blev nedflyttning direkt men 2021 tog man tillsammans med BP och Umeå steget upp igen. Inför säsongen har man byggt ett i stora stycken nytt lag, med en handfull amerikanska spelare. De tre bästa målskyttarna från förra året har försvunnit men nyförvärvet Juliette Kemppi verkar fylla skorna väl; hon har fått in tre mål hittills.

Tänker du dig ett besök i Kalmar så kan du köpa matchbiljett här.
Matchen streamas liksom alla matcher i serien på Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så får BP en del av kakan. Dessutom är BP Media på plats för live-rapportering på Twitter.

BPs matchtrupp
20 Nadine Allard (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 3 Märta Säfström, 5 Wilma Wärulf, 6 Emilia Bengtsson, 8 Alice Ahlberg, 9 Jennifer Sjösten, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Vaila Barsley, 16 Ella Reidy, 18 Ida Bengtsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 23 Lovisa Norrby, 24 Filippa Wallén, 27 Frida Boriero

OBOS Damallsvenskan: Omgång 5
IFK Kalmar – BP
Måndag 25 april, kl. 19:00
Guldfågeln Arena, Kalmar

BP intern skytteliga OBOS Damallsvenskan 2022:
2 mål: Klara Andrup
1 mål: Mathilda Johansson Prakt, Frida Thörnqvist

BP intern assistliga OBOS Damallsvenskan 2022:
1 assist: Ellen Toivio, Frida Boriero, Frida Thörnqvist, Ida Bengtsson