Inför Dam: Eskilstuna United DFF – BP

Inför Dam: Eskilstuna United DFF – BP

Share

Inför Dam: Eskilstuna United DFF – BP

En intensiv matchperiod fortsätter för BP som på torsdagskvällen ställs mot Eskilstuna United på bortaplan. Avspark är kl. 19:00 på Tunavallen i OBOS Damallsvenskans fjärde omgång ...

En intensiv matchperiod fortsätter för BP som på torsdagskvällen ställs mot Eskilstuna United på bortaplan. Avspark är kl. 19:00 på Tunavallen i OBOS Damallsvenskans fjärde omgång.

Efter det tidiga landslagsuppehållet är det nu fullt ös i OBOS Damallsvenskan för BP. I söndags var det hemmamatch mot KIF Örebro DFF, nu på torsdag gästar damlaget Eskilstuna United DFF innan BP på måndag reser till Kalmar.

BP är på jakt efter viktiga poäng efter förra helgens 1-2-förlust mot KIF Örebro. Men Eskilstuna United på bortaplan blir ingen lätt nöt att knäcka, det blåklädda hemmalaget slutade förra säsongen 4:a i OBOS Damallsvenskan och i årets premiär slog de Hammarby med 3-0. Därefter har det dock bara blivit en poäng till för Eskilstuna i omgång 2 och 3.

För BP:s del kanske vi får se en återkomst till planen för flera tidigare skadade spelare, däribland nyförvärvet Vaila Barsley som redan matchats igång i F19-serien efter sin skada.

Motståndarna: Eskilstuna United DFF
Föreningen grundades år 2002 när klubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman. Säsongen 2013 vann klubben Elitettan och avancerade till Damallsvenskan där man i sin debutsäsong slutade på en 7:e plats. Klubbens främsta resultat i Damallsvenskan kom året därpå, 2015. Då slutade man tvåa och kvalificerade sig till UEFA Women’s Champions League. Klubben var länge hem för BP:s nyförvärv Vaila Barsley som spelade flera säsonger i klubben. Tränare för laget är Fredrik Bernhardsson.

OBOS Damallsvenskan: Omgång 4
Eskilstuna United DFF – BP
Torsdag 21:a april, kl. 19:00
Tunavallen
Köp matchbiljett här.
Se matchen live på Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så får BP en kickback.

BP intern skytteliga OBOS Damallsvenskan 2022:
2 mål: Klara Andrup
1 mål: Mathilda Johansson Prakt, Frida Thörnqvist

BP intern assistliga OBOS Damallsvenskan 2022:
1 assist: Ellen Toivio, Frida Boriero, Frida Thörnqvist, Ida Bengtsson

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo