Inför Dam: BP – KIF Örebro DFF

Inför Dam: BP – KIF Örebro DFF

Share

Inför Dam: BP – KIF Örebro DFF

Text: Tore KleistFoto: Örjan Jacobsson(På bilden: Alice Ahlberg jublar efter Umeå-matchen) Senast blev det en härlig seger mot Umeå och sedan har BP haft ett två veckor långt m ...

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Alice Ahlberg jublar efter Umeå-matchen)

Senast blev det en härlig seger mot Umeå och sedan har BP haft ett två veckor långt matchuppehåll som även innehållit några lediga dagar. Inför återstarten av Damallsvenskan på påskdagen har hemsidan bytt några ord med Alice Ahlberg som kom till BP inför säsongen.

Efter ett landslagsuppehåll där Sverige kvalificerade sig för både senior-VM 2023 och U19-EM i sommar är det åter dags för spel i OBOS Damallsvenskan. Det blir intensivt med först en ny hemmamatch på söndag och sedan två bortamatcher inom en dryg vecka.

Alice Ahlberg, starten på säsongen har varit intressant, hur ser du på att ha tagit steget upp till högsta nivå, för laget och för dig personligen?
– Det är jättekul att ha nått allsvenskan och det känns som helt rätt steg för mig personligen. Det är självklart en stor utmaning men jag ser väldigt mycket fram mot att ta mig an säsongen tillsammans med laget. Vi har tagit stora steg de senaste veckorna och jag tycker att vi hela tiden växer in i de allsvenska kläderna.
Det var ganska många nya i laget?
– Ja de första månaderna handlade mycket om att lära känna varandra, men den senaste tiden har kunnat fokusera på den taktiska biten. Det är den första allsvenska säsongen både för klubben och för många av spelarna men jag tror att vi kan överraska många och spela en fin fotboll, kombinerat med ett jäkla hårt arbete!
Kan du berätta lite om din fotbollskarriär?
– Jag började spela med Nacka-laget Boo FF där jag spelade i 18-19 år innan jag gick till Älvsjö AIK. Där blev det spel i Elitettan i två år (47 matcher, 12 mål, reds anm) och jag kände mig sedan redo för nya utmaningar med BP.
Du har spelat i de två första omgångarna, men hade lite ont mot Rosengård och blev utbytt mot Umeå?
– Jag hade lite känningar, men landskampsuppehållet kom bra i tiden så jag och andra i truppen har kunnat ta hand om oss lite. Nu är jag helt bra!
Hur ser du på söndagens match mot KIF Örebro?
– De är ett spelorienterat lag med många skickliga spelare och vi behöver fortsätta att vara disciplinerade över hela planen och störa deras spel. Vi är farliga i omställningsspelet och tror att vi kan göra det tufft för dem!

BP har alltså tre poäng efter två omgångar och den klara segern mot Umeå, med en positiva målskillnad som resultat, gör att det är övre halvan som gäller och dessutom bäst placering bland Stockholmslagen. Till söndagens match saknas målvakten Maggie Smither som skadades mot Umeå.

Motståndarna
KIF Örebro (där KIF historiskt står för Karlslunds IF) spelade i Damallsvenskan från 2003 till 2017 och är sedan 2019 tillbaka i högsta serien, där man förra året tillhörde det jämna mellanskiktet och slutade åtta. På försäsongen besegrade man BP med 3-1 och den allsvenska starten har inletts med förlust mot AIK och seger mot Djurgården.

Kom gärna till Grimsta och följ lagets fortsatta jakt på allsvenska poäng! Biljetter till matchen köpes här. Matchen streamas av Viaplay. BP Media är på plats för live-rapportering på Twitter.

I väntan på söndagens match kan vi rekommendera första delen i serien Road to Damallsvenskan från Svenska Spel. 17 minuter med intervjuer från Grimsta. Njut!

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund.

OBOS Damallsvenskan omgång 3
BP – KIF Örebro DFF
Söndag 17 april kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby