Inför Dam: BP – IK Uppsala

Inför Dam: BP – IK Uppsala

Share

Inför Dam: BP – IK Uppsala

På söndag eftermiddag är det dags för årets sista tävlingsmatch för BPs seniorlag. Det är som bekant damerna som ska försöka säkra en plats i nästa års upplaga av Damallsvenskan g ...

På söndag eftermiddag är det dags för årets sista tävlingsmatch för BPs seniorlag. Det är som bekant damerna som ska försöka säkra en plats i nästa års upplaga av Damallsvenskan genom ett bra resultat på Grimsta.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Shannon Woeller, Ida Bengtsson och Alice Ahlberg)

Efter 1-0-segern mot Uppsala i söndags räcker det med ett oavgjort resultat för att BP även 2023 ska få spela i högsta serien. Bortamålsregeln är avskaffad så om Uppsala vinner med ett mål blir det förlängning och eventuellt straffsparksläggning. Blir det en större bortaseger får BP ta nya tag i Elitettan.

I första kvalmatchen dominerade BP ganska rejält, även om Uppsala jämnade ut spelet efter halvtidsvilan, och det kunde och borde ha blivit en större seger. Inte minst lyckades Alice Ahlberg och Frida Boriero ta befälet centralt och effektivt stoppa de flesta anfallsförsök och även hjälpa till ända ner i eget straffområde. Det gäller förstås att hela laget är på tårna mot ett revanschsuget bortalag på söndag och att man kan fortsätta med det fina försvarsspel som karakteriserat stora delar av hösten. Kan vi också få se lite större effektivitet runt det offensiva straffområdet kommer hemmajublet att kunna stiga från Grimsta-läktarna framåt klockan fem på söndag.

På hemsidan finns intervjuer inför matchen med Frida Boriero och Marcelo Fernández.

Motståndarna
IK Uppsala Fotboll bildades så sent som 2016 och tog året efter över damverksamheten från IK Sirius. 2020 debuterade man i högsta serien men sejouren blev bara ettårig. I årets Elitettan började man bra och första förlusten dröjde till artonde omgången. Totalt blev det bara två förluster i serien, mot Norrköping och Växjö, men på grund av många oavgjorda matcher missade man direktuppflyttning.

Varmt välkomna till Grimsta för att stötta laget! Köp biljett direkt via bp.ebiljett.nu. Matchen streamas på Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så får BP ett tillskott i kassan. Matchen kan också följas via liverapportering på Twitter.

BPs matchtrupp
1 Maddy Talbot (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Shannon Woeller, 5 Wilma Wärulf, 6 Emilia Bengtsson, 7 Daniella Famili, 8 Alice Ahlberg, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Vaila Barsley, 16 Ella Reidy, 18 Ida Bengtsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 27 Frida Boriero

Kval till Damallsvenskan: Match 2
BP – IK Uppsala
Söndag 27 november kl. 15.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby