Inför Dam: BP – IFK Kalmar

Inför Dam: BP – IFK Kalmar

Share

Inför Dam: BP – IFK Kalmar

Lördagen bjuder på toppmatch i Elitettan då BP tar emot IFK Kalmar. Båda lagen är i position att fortsätta tampas om de åtråvärda platserna som ger spel i Damallsvenskan nästa år. ...

Lördagen bjuder på toppmatch i Elitettan då BP tar emot IFK Kalmar. Båda lagen är i position att fortsätta tampas om de åtråvärda platserna som ger spel i Damallsvenskan nästa år.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Mathilda Johansson Prakt & Wilma Wärulf)

30 maj förlorade BP klart på bortaplan mot IFK Kalmar. Sedan dess har det blivit sju segrar på nio matcher, vilket har givit en placering ovanför uppflyttningsstrecket. Kalmar gör en stark säsong men har efter två oavgjorda matcher hamnat en gnutta, eller mer precist en poäng, efter BP och har förstås siktet på att åter ta en plats i högsta divisionen.
Marcelo Fernández, tränare i BP, hur är trupp- och träningsläget?
– Det är bra. Vi har en träningsvecka bakom oss där många har visat framfötterna. Jag är trygg i att vi både kommer att kunna starta och avsluta med ett mycket starkt lag.
Är Jonna Ståhl spelklar?
– Nej, vi får vänta ytterligare någon vecka innan hon är uttagningsbar.
Det blev en klar förlust mot Kalmar på försommaren, hur ska ni vända på detta på lördag?
– Vi kommer till matchen i bra form och i ett annat läge än då. Det gäller att komma upp i en hög nivå både individuellt och kollektivt, med fokus på det vi kan påverka själva.

Motståndarna
IFK Kalmar bildades 1970 och satte igång damfotbollen redan 1972. Sedan 2005 är det endast dam- och flickfotboll som gäller och 2018 spelade laget för första gången i högsta divisionen. Det blev nedflyttning direkt följt av två säsonger i Elitettan med placeringar strax under toppen. Även i år är man högt upp i tabellen med Tabby Tindell och Mimmi Asperot som bästa målskyttar.

BP välkomnar ju åter publik välkommen till Grimsta, men observera att biljetter till matchen köps via hemsidan. Alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. Du kan också följa liverapportering via BPs Twitterkonto. Avspark kl 18.00.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 3 Märta Säfström, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Wilma Finnman, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 12 Ebba Ronquist, 13 Klara Andrup, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 27 Frida Boriero

Elitettan, omgång 16
BP – IFK Kalmar
Lördag 21 augusti kl 18.00
Grimsta IP, Vällingby