Inför Dam: BP – Bollstanäs SK

Inför Dam: BP – Bollstanäs SK

Share

Inför Dam: BP – Bollstanäs SK

På lördag fortsätter BPs Elitettan-äventyr efter det ofrivilliga matchuppehållet förra helgen. Bekantingarna från Bollstanäs kommer då till Grimsta för att försöka knipa årets för ...

På lördag fortsätter BPs Elitettan-äventyr efter det ofrivilliga matchuppehållet förra helgen. Bekantingarna från Bollstanäs kommer då till Grimsta för att försöka knipa årets första poäng.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Startelvan mot Umeå)

BPs match i Elitettans tredje omgång blev uppskjuten på grund av Covid-smitta i hemmalaget Borgeby. Nu väntar i stället en ny hemmamatch efter uddamålsförlusten mot Umeå. Tränaren Marcelo Fernández kommenterar:
– Vi gjorde en god arbetsinsats mot Umeå med en bra defensiv. Det måste vi ha med oss till varje match, vecka efter vecka. Sedan behöver vi spetsa till anfallsspelet lite och komma till fler avslut.

Mot Bollstanäs brukar det bli jämna matcher så det gäller förstås att Fernández får alla i laget att än en gång visa fokus och arbetsvilja. Även om gästerna från Upplands Väsby har haft en tung säsongsinledning kan vi förvänta oss ett välorganiserat försvarsspel som inte kommer att släppa till mycket. BP behöver visa visa effektivitet när chanserna väl kommer, vilket man till slut lyckades med i andra halvlek i träningsmatchen i mars som slutade med BP-seger 2-1.

I Umeå-matchen fick vi se ett inhopp av Emma Lundh som dragits med skadebesvär en längre tid.
– Ja, det känns bra att ha kunnat träna kontinuerligt några veckor. Förhoppningsvis kan jag fortsätta nu och börja hitta formen. Bollstanäs är ett bra lag och är säkert revanschsugna efter förlusten mot Uppsala som kom efter ett tidigt, billigt rött kort. Det blir en tuff match, som vi ändå ska kunna vinna. Själv hoppas jag på mer och mer speltid och att jag kan bidra till att skapa målchanser. Det vore kul om vi kunde hitta tillbaka till den fina, offensiva fotbollen vi spelade förra våren!

Förutom Lundhs återkomst kan vi också glädjas över att vinterns nyförvärv Märta Säfström nu har varit i träning ett bra tag och kan bli aktuell för uttagning i matchtruppen.

Motståndarna
Bollstanäs SK bildades redan 1922, då med fotboll för pojkar och korgboll för flickor. I dag spelas basket, handboll och fotboll i föreningen. Förra året var man tillbaka i Elitettan där senaste sejouren annars var 2015. Efter bland annat en seger och en oavgjord mot BP blev det en fin niondeplats. Inför året har man tappat förra säsongens bästa målskyttar Ina Burström och Cassandra Larsson, men har fyllt på truppen med bland andra Lawlaw Nazeri från Hammarby och Elise Björnelius Leidersten från AIK. Serien har inlets med tre förluster, men då har man mött både Umeå och Uppsala på bortaplan.

Matcherna spelas som bekant fortfarande utan publik, men alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. Du kan också följa liverapportering via BPs Twitterkonto. Avspark klockan 13.00.

BPs matchtrupp på 18 spelare tas ur följande totaltrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 3 Märta Säfström, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Wilma Finnman, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Matilda Nildén, 12 Ebba Ronquist, 13 Klara Andrup, 15 Maja Wiklander, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 25 Emma Lundh, 27 Frida Boriero

Elitettan, omgång 4
BP – Bollstanäs SK
Lördag 8 maj kl 13.00
Grimsta IP, Vällingby (ingen publik)