Inför Dam: Älvsjö AIK – BP
Foto: Henke Råssmo

Inför Dam: Älvsjö AIK – BP

Share

Inför Dam: Älvsjö AIK – BP

BP strävar fortfarande till att hitta tillbaka till vinnarspåret efter ett par resultatmässigt mindre lyckade veckor. Nästa möjlighet till att få fart på säsongen igen kommer på l ...

BP strävar fortfarande till att hitta tillbaka till vinnarspåret efter ett par resultatmässigt mindre lyckade veckor. Nästa möjlighet till att få fart på säsongen igen kommer på lördag när man spelar borta mot Älvsjö AIK. Matchstart kl. 15:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

BP väntar fortfarande på att spelet ska börja klicka när det är dags för derby på lördagen. BP ställs då mot årets överraskning i Elitettan i form av Älvsjö AIK som är med och slås i toppen av tabellen. BP ligger dessvärre lite längre bak i tabellen men med en match mindre spelad. Dessutom är ställningen fortfarande kompakt så möjligheten finns att klättra snabbt.

BP och Älvsjö möttes två gånger under försäsongen, både gångerna på Grimsta och bägge matcherna slutade med segrar för BP. Första matchen slutade 2-0 och det andra mötet 3-0 till BP.

Motståndarna: Älvsjö AIK
Älvsjö AIK bildades redan 1915 och nådde sina största framgångar under 1990-talet då damlaget bärgade fem raka SM-guld. Efter millenieskiftet kom några fler SM- och cuptitlar, då i det hopslagna laget Djurgården/Älvsjö. 2020 var man nykomlingar i Elitettan och slutade på tionde plats efter bland annat en förlust och en oavgjord mot BP. Årets säsong har man inlett mycket starkt och ligger för tillfället på en fin fjärdeplats med 16 poäng efter åtta omgångar.

Elitettan: Omgång 9
Älvsjö AIK – BP
12:e juni
Kl. 15:00
Älvsjö IP
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Elitettan 2021:
3 mål: Mathilda Johansson Prakt
1 mål: Emma Lundh, Klara Andrup, Wilma Finnman, Jennifer Sjösten