Inför Dam: Alingsås FC – BP

Inför Dam: Alingsås FC – BP

Share

Inför Dam: Alingsås FC – BP

Det stundar halvtid och några veckors matchuppehåll i Elitettan, men först ska BP på lördagen spela bortamatch mot Alingsås FC. Efter förra helgens resultat bör båda lagen ha stär ...

Det stundar halvtid och några veckors matchuppehåll i Elitettan, men först ska BP på lördagen spela bortamatch mot Alingsås FC. Efter förra helgens resultat bör båda lagen ha stärkta självförtroenden.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(på bilden: Jubel mot Morön. Alexsandra Lobanova, Mathilda Johansson Prakt och Frida Boriero gratulerar skymda målskytten Daniella Famili)

Artikeln uppdaterad med matchtrupp fredag 9 juli kl 22.35

Både BP och Alingsås lyckades komma tillbaka efter förluster och tog varsin viktig trepoängare i förra omgången. Det lag som vinner på lördag kan ta sin korta semester (BP spelar igen 31 juli) med en bra känsla att ha kontakt med toppsiktet i serien. Mot Morön avgjorde BP i slutskedet med stark medverkan av inbytta spelare. Vi har sett att oavsett vilka spelare Marcelo Fernández matchar från start så finns det alltid bra material att ta till på bänken. Det finns dessutom flera spelare som efter skador tränar för fullt och nu knackar på dörren till matchtruppen. Det är en lång säsong och vi kan hoppas och tro att BP har en av de bredaste trupperna i serien, vilket i så fall rimligen kan komma att avspegla sig i i höstens poängskörd. Laget egna målsättning var hög inför premiären och de blandade resultaten har inte riktigt motsvarat förväntningarna, men vi kan ändå konstatera att fler matcher vunnits än förlorats och att den nuvarande tabellplaceringen är i nivå med klubbens bästa resultat någonsin. Vi hoppas på en spännande höst!

Motståndarna
Alingsås FC (officiellt med tillägget ”United”) bildades så sent som hösten 2017. Verksamheten hade tidigare bedrivits i Holmalunds IF:s damsektion, men vägen med elitsatsning (laget var i Elitettan 2017) ledde till bildandet av en ny förening. 2020 var man åter i näst högsta serien och säsongen slutade med en fin sjundeplats med samma poäng som BP. I de inbördes matcherna blev det en oavgjord och en BP-seger. Inför årets säsong gjorde Alingsås klart med de två BP-bekantingarna Karolina Bucaro Stenman och Michaela Larsson.

Alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. BP Media kommer inte att vara på plats på i Västergötland men rapportering kommer att ske via BPs Twitterkonto. Avspark klockan 14.00.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Wilma Finnman, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 13 Klara Andrup, 14 Julia Olsson, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 25 Emma Lundh, 27 Frida Boriero

Elitettan, omgång 13
Alingsås FC United – BP
Lördag 10 juli kl 14.00
Mjörnvallen, Alingsås