Inför BP – Varbergs BoIS

Inför BP – Varbergs BoIS

Share

Inför BP – Varbergs BoIS

Tredje matchen på sju dagar ska spelas och för andra gången inom samma kalendervecka väntar hemmamatch på Grimsta för BPs herrar. Den här gången med besök från Varbergs BoIS. Avspa ...

Tredje matchen på sju dagar ska spelas och för andra gången inom samma kalendervecka väntar hemmamatch på Grimsta för BPs herrar. Den här gången med besök från Varbergs BoIS. Avspark lördag 20 maj klockan 18.00 hemma på Grimsta.

BP kommer stärkta av seger, 2-1, hemma mot Syrianska FC i tisdags. BP stod för en stabil insats och lyckades knipa tre poäng efter mål av Viktor Gyökeres och Kevin Kabran. Med anledning av det tajta spelschemat så hade tränare Olof Mellberg och assisterande tränare Azrudin Valentic roterat i laget och lät exempelvis Besard Sabovic och Jacob Stensson starta sina första matcher i Superettan.

Christopher Brandeborn är tillbaka från avstängning. I BP-lägret så är det Erik Figueroa och Carl Starfelt som riskerar avstängning, båda har noterats för två gula kort hittills under säsongen.

Motståndarna:
Varbergs BoIS kommer senast från hemmaseger mot GAIS med klara 7-1, redan i paus var matchen avgjord med ställningen 4-1. Gabriel Altemark-Vanneryr stod för tre av målen, men stor organisatör var vänsterspringaren Thomas Boakye som låg bakom det mesta i den första halvleken. Dessutom blev BP-fostrade Joakim Lindner tvåmålsskytt i matchen. Precis som för BP så är det tajt i spelschemat och Varberg har fått satsa på snabb återhämtning sedan i onsdags.

Varbergs BoIS grundades 1925 efter att den mindre klubben Haga BK startat upp föreningen efter en schism inom Haga. Föreningen gör i år sin sjuttonde säsong i Sveriges näst högsta serie. Efter att ha sprungit igenom både Division Två och Division Ett 2010-2011 så klev Varbergs BoIS in i Superettan 2012, en serie laget spelat i sedan dess och under tiden utvecklats till en stabil klubb i serien.

I dagens Varberg hittar vi BP-fostrade Joakim Lindner och Sebastian Starke Hedlund samt Pär Asp, med 114 matcher i BP på meritlistan.

Tidigare möten
2012-06-20: BP – Varbergs BoIS 5-1 (Pablo Pinones Arce 3, Nabil Bahoui, Mauricio Albornoz)
2012-10-26: Varbergs BoIS 2-2 (Andreas Eriksson, Självmål)
2015-05-24: BP – Varbergs BoIS 0-0
2015-07-20: Varbergs BoIS – BP 1-1 (Pontus Åsbrink)

Matchinfo
BP – Varbergs BoIS
Lördag 20 maj 18.00
Grimsta IP

Förköp: brommapojkarna.ebiljett.nu

Ser du matchen via CMore, använd länken så går del av intäkterna till BP: CMore.se