Inför BP – Tyresö FF: Trepoängare i tvekamp på Grimsta
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Tyresö FF: Trepoängare i tvekamp på Grimsta

Share

Inför BP – Tyresö FF: Trepoängare i tvekamp på Grimsta

På lördag möts BP och Tyresö FF, som båda hade lyckade premiärmatcher i Division 1 Södra Svealand. BP slog ju Älvsjö AIK med 3-0 i söndags, men trots segern fanns en del att förbät ...

På lördag möts BP och Tyresö FF, som båda hade lyckade premiärmatcher i Division 1 Södra Svealand. BP slog ju Älvsjö AIK med 3-0 i söndags, men trots segern fanns en del att förbättra.

Vi har på nära håll kunnat följa BP:s uppladdning under försäsongen, som ju rymt många träningsmatcher på snöfria Grimsta. Nu är det äntligen dags för hemmapremiär i Division 1 Södra Svealand. I första omgångens match blev det klara segersiffror, men Älvsjö kunde mycket väl ha nått ett jämnare resultat. Det fanns flera frilägen som kunde ha resulterat i mål. Hur tänker ni inför lördagen med tanke på detta, tränare Marcelo Fernández?
-I det organiserade försvarsspelet var vi egentligen bra, men det brast en del i uppspelsfasen. Det var oftast vi själva som satte oss i olyckliga lägen snarare än att Älvsjö spelade sig igenom. Det hände några gånger för mycket och vi har jobbat på det i veckan.
Hur är läget i truppen?
-Tyvärr får vi räkna med att Mathilda Prim blir borta ett bra tag till på grund av en stressfraktur. Eldina Ahmić är tillbaka i truppen efter en jobbig vår med skada och influensa.
Vad tror du om Tyresö i år?
-Som många andra lag i serien har de förstärkt sin trupp väl och kommer troligen bli en klar konkurrent om seriesegern. Vi har studerat dem noga och har en klar bild av deras styrkor och svagheter.

Motståndarna
Tyresö FF bildades 1971 och de största sportsliga framgångarna nådde damlaget under tidigt 2010-tal med SM-guld 2012 och Champions League-final 2014. Klubben hamnade dock i ekonomiska bekymmer och damlaget blev tvångsnedflyttat från Damallsvenskan. Förra säsongen kom laget som nykomlingar femma i Division 1 Södra Svealand. Tränaren Caroline Sjöblom berättar för den egna hemsidan att hon tror på en högre placering i år, och gärna utmanar BP om förstaplatsen. Förra året blev det en seger var lagen emellan. Bland årets nyförvärv finns bland andra målvakten Caroline Frykgård och anfallaren Maria Poli, som båda har tillhört BP, och Therése Boström med rutin från allsvenskan och ungdomslandslag. I årets första omgång blev det klara 4-0 mot Värmbol, efter två mål av Frida Thörnqvist.

Välkomna våren! Välkomna fotbollen! Kom till Grimsta! Avspark kl 13.00.

Glädjande är att matchen kommer att direktsändas i den nya BP-appen. Läs mer och hitta länkar på hemsidan .

BP:s trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 2 Agnes Bergling, 6 Alexsandra Lobanova, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 9 Marie Segerholm, 10 Eldina Ahmić, 19 Emilie Eriksson, 17 Estibaliz Montes de Oca, 27 Daniella Novaković, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
BP – Tyresö FF
Lördag 21 april kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré