Inför BP – Södersnäckornas BK: Utmaning mot nykomlingar med full pott
Foto: Henke Råssmo

Inför BP – Södersnäckornas BK: Utmaning mot nykomlingar med full pott

Share

Inför BP – Södersnäckornas BK: Utmaning mot nykomlingar med full pott

BP har haft en rejält utmanande säsongsinledning. Efter sju poäng mot de väntade toppkonkurrenterna Älvsjö, Tyresö och Boo kommer nu serieledande Södersnäckorna på besök. När la ...

BP har haft en rejält utmanande säsongsinledning. Efter sju poäng mot de väntade toppkonkurrenterna Älvsjö, Tyresö och Boo kommer nu serieledande Södersnäckorna på besök.

När lagen nu går in i fjärde omgången av Division 1 Södra Svealand kan vi konstatera att BP har fått en fin start. Även om det ”bara” blev oavgjort senast mot Boo står laget obesegrat med sju poäng. Detta är något bättre än förra säsongen, som ju sedan slutade med serieseger. Stundtals har spelet fungerat riktigt bra, och BP har ofta dominerat matchbilden. Det har dock även funnits perioder då man släppt till för mycket bakåt, och Nichole Persson har verkligen fått visa sin klass. Tyvärr har finns en del skador i laget, bland annat på lagkaptenen Mathilda Prim och nu senast Agnes Bergling och vi kan förvänta oss fortsatta svåra utmaningar. Inför lördagens match mot serieledarna Södersnäckorna säger tränaren Marcelo Fernández:
-Vi går in i en intensiv period med sex matcher på tre veckor, så vi måste tänka på hur vi belastar våra spelare. På lördag blir det en tuff match, där det gäller att vara på tårna. Södersnäckorna är ett lag som har en bra offensiv, och de är farliga på fasta situationer. Jag tror dock att med ett snabbt passningsspel kan vi hota deras defensiv. Veckans träningar har varit bra och jag är optimist!

Motståndarna
Södersnäckorna klättrade upp till Division 1 efter att ha kommit tvåa i Division 2 Östra Svealand. Säsongen har inletts strålande med tre segrar och hela 19-3 i målskillnad. En del kanske är förvånade över framgångarna, men truppen rymmer väldigt mycket erfarenhet. Där finns många något äldre spelare med meriter från såväl högre serier som landslag. Vi har till exempel sett inhopp av Jessica Landström och Kristin Bengtsson, med 64 respektive 157 A-landskamper i bagaget. Anrättningen kryddas med en del gamla BP-bekanta som Isabell Hammarbäck, Lisa Arnell och Ida Garamvölgyi. Hammarbäck berättar:
-Laget startades 2007 av några spelare som kände sig färdiga med sina karriärer, men som ändå ville fortsätta spela bra fotboll. Vi tränar väldigt sparsamt, men är förstås seriösa när det är match. Förutom de lite äldre spelarna har vi ett samarbetsavtal med Hammarby som gör att vi kan låna unga spelare.
Du själv lämnade BP efter förra säsongen?
-Jo, jag hade ganska lång tid funderat på att trappa ner, och efter förra årets BP-satsning blev detta perfekt. Fotbollen ger mig så mycket att jag inte vill sluta helt.
Ni har börjat med full pott, vad är målsättningen?
-Det är att hänga kvar. Nu har det som sagt börjat bra, men vi vet att det blir tufft, inte minst på lördag. Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till Grimsta och förhoppningsvis kan vi bjuda på en rolig match!

Glädjande nog BP har sluppit ytterligare skador och Eldina Ahmić som blev sjuk förra veckan är tillbaka i truppen.

Välkomna till en fin match på Grimsta! Avspark kl 13.00.

BP:s trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 14 Emelie Joelsson, 6 Alexsandra Lobanova, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 9 Marie Segerholm, 10 Eldina Ahmić, 19 Emilie Eriksson, 17 Estibaliz Montes de Oca, 27 Daniella Novaković, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
BP – Södersnäckornas BK
Lördag 5 maj kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Inträde 50:-