Inför BP – Norrby IF

Inför BP – Norrby IF

Share

Inför BP – Norrby IF

Viktiga poäng står på spel för BP när herrlaget spelar hemma, fast borta, under lördagen. BP - Norrby IF lördag 20 juli 16.00 spelas på Hammarby IP. Text: Peter Appelquist Foto ...

Viktiga poäng står på spel för BP när herrlaget spelar hemma, fast borta, under lördagen. BP – Norrby IF lördag 20 juli 16.00 spelas på Hammarby IP.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
BP tog ledningen mot IK Brage på bortaplan och stod för en fin första halvtimme. Sen vände Brage på steken och lyckades vinna med 3-1. BP försökte skapa chanser till reducering och kvittering, men lyckades inte komma till avslut på stundtals intressanta anfall.

Skadeläget/Frånvaro
Philip Hellquist blir borta en längre period. Samuel Svenlén rehabar för en lättare känning. Övriga är spelklara.

BPs trupp
Truppen presenteras i den här artikeln under eftermiddagen/kvällen. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
17. Isac Lidberg
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
20. Hampus Elgán
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér

Motståndare

Norrby IF tog ett överraskande kliv upp till Superettan när de kvalade sig upp hösten 2017. 2016 var laget ytterst nära att åka ur Division Ett Södra, för att året efter alltså ta klivet uppåt.

I år är Norrby ett av lagen som är med i den täta toppstriden bakom suveräna Varbergs BoIS. En tidigare BP-spelare noterar vi i Norrby-tröjan, Dardan Rexhepi spelade i BP 2014 och tillhär nu Norrby IF. Norrbys trupp är ett intressant bygge av lokala talanger och starka namn såsom skytteligavinnaren RIchard Yarsuvat och nyvärvade Ivo Pekalski, som när han var skadefri, var landslagsmässig.

Spelplan
Hammarby IP blir hemmaplan för en dag eftersom konstgräset på Grimsta läggs om. Hammarby IP är belägen på Södermalm med närmaste tunnelbana Skanstull. Vi uppmanar att alla åskådare väljer kollektiva färdmedel eftersom parkeringsmöjligheterna vid Hammarby IP är små, på gränsen till obefintliga.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via bp.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live. Det går även att köpa biljett på plats.

Biljettpriser
Vuxen: 100 kr
Ungdom/Student/Pensionär: 80 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.