Inför BP – Kvarnsvedens IK: Novaković tillbaka i truppen

Inför BP – Kvarnsvedens IK: Novaković tillbaka i truppen

Share

Inför BP – Kvarnsvedens IK: Novaković tillbaka i truppen

På lördag spelar BP sin tredje träningsmatch för året, och för motståndet står för första gången ett lag från Elitettan. Kvarnsvedens IK från Borlänge gör ett besök på Grimsta. Te ...

På lördag spelar BP sin tredje träningsmatch för året, och för motståndet står för första gången ett lag från Elitettan. Kvarnsvedens IK från Borlänge gör ett besök på Grimsta.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

– Vi har haft ännu en fin träningsvecka och spelarna är hungriga, säger BPs tränare Marcelo Fernández inför matchen. Som tur är har vi inte drabbats av influensa, utan vi kan i stället glädjas över att ha Daniella Novaković tillbaka i truppen.
Nu väntar för första gången ett lag från ”rätt” division; det blir kanske lite extra spännande?
– Jo det blir det väl, men det viktiga för oss är att se att vi tar ytterligare kliv i kvalitet i alla spelmoment. Så här tidigt handlar det inte så mycket om att jämföra oss med andra lag. Sedan vill vi självklart vinna, något annat ska man inte säga.
Har ni tränat på något speciellt sedan förra matchen?
– Vi har lagt mycket fokus på försvarsspelet, där det är viktigt för oss att få bra synkning mellan alla lagdelar.

Motståndarna
Kvarnsvedens IK från Borlänge spelade två säsonger i högsta divisionen 2016-2017. Förra året kom man på fjärde plats i Elitettan, sex poäng efter tvåan KIF Örebro. Tvåa i skytteligan kom Temwa Chawinga, lillasyster till Damallsvenskans främsta målskytt 2017, Tabitha Chawinga.

Njut av plusgraderna och gör ett besök på soliga Grimsta! Avspark 12.00.

BP:s matchtrupp:
Josephine Frigge (mv), Kaisa Nilsson (mv), Alice Carlsson, Felicia Thörngren, Alexsandra Lobanova, Fia Grönborg, Filippa Wallén, Rebecka Lundblad Roth, Eldina Ahmić, Estibaliz Montes de Oca, Michelle Rojas Flores, Fia Jonsson, Aisha Faiqi, Maja Viklander, Daniella Novaković, Anna Thim; Michaela Larsson,

Träningsmatch
BP – Kvarnsvedens IK
Lördag 16 februari kl 12.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré