Inför BP – IK Sirius

Inför BP – IK Sirius

Share

Inför BP – IK Sirius

Två träningsmatcher återstår inför premiären av Superettan 30/3 och BP matchar mot allsvenskt motstånd inför seriestart. Först ut väntar IK Sirius lördag 16/3 14.30 hemma på Grims ...

Två träningsmatcher återstår inför premiären av Superettan 30/3 och BP matchar mot allsvenskt motstånd inför seriestart. Först ut väntar IK Sirius lördag 16/3 14.30 hemma på Grimsta.

Senaste matchen
Senasst ställdes BP mot seriekonkurrenten IK Frej hemma på Grimsta. Efter en övertygande första halvlek och en av byten sönderryckt andra halvlek lyckades BP vinna med komfortabla 3-1 efter mål av Eric Johana Omondi, Alexander Nilsson och Albin Linnér.

Skadeläget
Hampus Elgán är långtidsskadad. I cupmatchen mot BK Häcken klev Philip Hellquist och Isac Lidberg av. Isac Lidberg fick en bristning i baksida lår och förhoppningen är att han tränar för fullt från och med nästa helg.
Philip Hellquist tränar för fullt men kommer inte vara med mot Sirius utan vi fokuserar på AIK för hans del. Dusan Jajic opererades i veckan för en mindre skada och blir borta från spel i sex veckor. Övriga spelare är hela och rena.

BPs trupp
Följande spelare är uttagna till matchen. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.
1. Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
5. Axel Wallenborg
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
11. Adam Gradén
13. Johan Falkmar
14. Oskar Fallenius
16. Ahmed Bonnah
19. Aron Sandén
22. ALexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
27. Samuel Svenlén
28. Benny Lekström

Motståndare
IK Sirius förbereder sig för sin tredje raka säsong i Allsvenskan, men man får göra det utan ledarduon Kim Bergstrand och Tomas Lagerlöf som lämnat för Djurgårdens IF. I deras ställe har Henrik Rydström och Mirza Jelecak klivit in. Laget deltog i Svenska Cupens gruppspel, ett gruppspel som inte gav skrämselhicka för kommande motståndare, men var självklart viktiga bitar för att bygga laget inför seriestart. I speltruppen noteras ett dagsfärskt nyförvärv i profilerade målvakten John Alvbåge som anslöt till Sirius under fredagen.

I spelartruppen återfinns mängder av BP-kopplingar. Karl Larson, Ian Sirelius, Philip Haglund, Stefano Vecchia och Tim Björkström har alla flertalet ungdomsår i BP. Haglund, Vecchia och Björkström har även visat framfötterna i BPs herrlag i både Allsvenskan och Superettan.

Spelplan
Hemma på Grimsta! Fri entré gäller och arenan är öppen via Entré 5.

Biljetter
Det är fri entré i samband med träningsmatcherna.

Sändning
Matchen direktsänds via BPTV Live.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.