Inför BP – IK Frej: Tredje träningsmatchen för året
Foto: Henke Råssmo

Inför BP – IK Frej: Tredje träningsmatchen för året

Share

Inför BP – IK Frej: Tredje träningsmatchen för året

Herrlagets tredje träningsmatch för året spelas hemma på Grimsta då IK Frej kommer på besök lördag 3 februari klockan 14.00. Likt mötet lagen emellan i Superettan sommaren 2017 fin ...

Herrlagets tredje träningsmatch för året spelas hemma på Grimsta då IK Frej kommer på besök lördag 3 februari klockan 14.00. Likt mötet lagen emellan i Superettan sommaren 2017 finns många gemensamma nämnare.

BP har inlett försäsongen som ett obesegrat lag. Först 2-0 hemma mot AFC Eskilstuna, som följdes av 1-1 mot IK Sirius på bortaplan föregående helg. I båda matcherna har bytena varit rejält frekventa och ser vi till deltagande så är det endast Johan Falkmar och Alexander Nilsson som ännu inte spelat match under 2018.

I truppen roteras det friskt beroende på småskador och krämpor. Träningstempot är högt och samtidigt är det förkylningstider. Eftersom det är försäsong och två veckor till tävlingspremiären i Svenska Cupen så ligger fokus på att alla spelare som spelar match ska vara hela och friska.

Motståndare
IK Frej har liksom BP hunnit spela två träningsmatcher. Det har blivit dubbla förluster, först mot AIK hemma på Vikingavallen (0-1) och sedan mot Dalkurd FF på samma plats (1-2). För Frej väntar alltså tredje raka allsvenska motståndet när laget gästar Grimsta nu på lördag.

I spelartruppen hittar vi sedan tidigare flera BP-bekanta ansikten såsom Martin Falkeborn, Richard Spong, Joseph Ceesay och Joakim Runnemo. Truppen har även förstärkts med Victor Fors, Amadeus Sögaard och Luca Gerbino Polo direkt från BP inför säsongen 2018. Dessutom tränas laget av BPs tidigare klubbdirektör, sportchef och huvudtränare Roberth Björknesjö som i somras lämnade BP för jobbet som manager i IK Frej.

Under vintern har det skett en del förändringar i truppen. BP-bekanta Pontus Åsbrink, Franco Karroum och Ruben Åhman har lämnat tillsammans med Jonathan Getachew, Dusan Jajic och Admir Catovic, för att nämna några. In i truppen har Konstantinos Stavrothanasopoulos kommit från Akropolis IF, efter flera starka säsonger i Division Ett Norra, tillsammans med David Zlotnik från Vasalunds IF, Hampus Eigan från Syrianska FC och de tidigare nämnda BP-spelarna.

IK Frej har självklart som mål att fortsätta vara ett lag i Superettan, något klubben lyckats vara sedan kvalsegern mot Östers IF hösten 2014. 2017 lyckades Frej kvala sig kvar efter totalt 1-1 mot Akropolis IF. Att Frej lyckades vara kvar efter 1-1 totalt beror på att de lyckades göra mål på bortaplan, men inte Akropolis. Små marginaler, som gör att Frej kan ge sig på en satsning att komma högre upp i tabellen.

Senast lagen möttes var på Grimsta i somras, då lyckades Frej vinna med 1-0 efter en tempodödande match som lämnar det enda klara minnet i att vara en av få BP-förluster 2017. Chans för revansch för de BP-spelare som var med då.

Träningsmatch
BP – IK Frej Täby
Lördag 3 februari 14.00
Grimsta
Fri entré
Matchen sänds via Staylive.se