Inför BP – IFK Norrköping: Debut för Sjölander och Lindbom
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – IFK Norrköping: Debut för Sjölander och Lindbom

Share

Inför BP – IFK Norrköping: Debut för Sjölander och Lindbom

På lördag är det dags för årets andra träningsmatch när förra årets bekantingar från IFK Norrköping åter kommer upp till Grimsta. Då gör ytterligare ett par av BP:s nykomlingar deb ...

På lördag är det dags för årets andra träningsmatch när förra årets bekantingar från IFK Norrköping åter kommer upp till Grimsta. Då gör ytterligare ett par av BP:s nykomlingar debut i rödsvart.

I första träningsmatchen, där Enskede besegrades med 4-1, gjorde flera spelare sin första match i BP:s A-lag. Några till kommer att få chansen nu på lördag då IFK Norrköping står för motståndet. Vi kan räkna med att få se både Ellinor Lindbom, som har anslutit från Älta, och Elin Sjölander som kom från AIK. Dessutom kan vi också hoppas på säsongspremiär för några gamla favoriter.

Motståndarna
IFK Norrköpings damfotboll har åter genomgått en omorganisation, och kommer nu från att ha varit en egen förening att finnas under samma paraply som herrfotbollen, IFK Norrköping Fotbollsklubb. Tanken är att ha ett A-lag och ett B-lag och att flickfotbollen i staden kommer att bedrivas av föreningar som Lindö FF, IK Waria m.fl. Jag fördjupar inte mig mer i detta än att konstatera att detta är ytterligare en variant på hur svenska klubbar väljer att organisera dam- och flickfotbollen. Mer finns att läsa här.
Förra året spelade laget i samma serie som BP och slutade på en niondeplats, dock bara fem poäng från tredjeplatsen. BP vann båda mötena och dessutom en träningsmatch på försäsongen. I år blir det spel i Division 1 Mellersta Götaland för ”Peking”.

Mot Enskede luftades båda BP:s målvakter, Rebecka Ayranci Dahlberg och Nichole Persson.
Nichole, du stod i andra halvlek och hade inte så mycket att göra?
-Det stämmer, det var en match med lägre tempo än vi brukar ha. Vi gjorde ändå en stabil insats, och det var kul med så många nya spelare på plan. Kanske blir det mer att göra framöver. Nästa helg möter vi AIK. Det blir en bra värdemätare som jag ser fram mot. Jag är revanschsugen! (i augusti vann AIK med 1-0 i Svenska cupen, reds anm)
Hur känns det annars så här på försäsongen? Några krämpor?
-Det känns bra. jag har några små känningar, men jag och fler i laget börjar komma tillbaka efter lite skador. Det är kul att vara igång på Grimsta igen!

Välkomna att bekanta er med det nygamla laget! Avspark kl 11.00.

Marcelo Fernández meddelar följande preliminära trupp efter en riktigt fin torsdagsträning:
Rebecka Ayranci Dahlberg, Nichole Persson, Emelie Joelsson, Mathilda Prim, Alexsandra Lobanova,
Joy Mertzig, Felicia Thörngren, Agnes Bergling, Fia Grönborg, Estibaliz Montes de Oca, Marie Segerholm, Daniella Novakovic, Ella Sonnelid, Ellinor Lindbom, Michelle Rojas Flores, Michaela Larsson, Malin Broberg, Elin Sjölander

Matchinfo:
BP – IFK Norrköping
Lördag 10 februari 11.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré